За захарния сироп
За да приготвите сиропа, просто смесете захарта и водата в тенджера, сложете я на котлона и след като кипне, варете в продължение на 9 минути.
За да приготвите сиропа, просто смесете захарта и водата в тенджера, сложете я на котлона и след като кипне, варете в продължение на 9 минути.
Залейте ванилията и кафето на прах с алкохола и ги оставете да киснат в продължение на 7 дни. Прецедете получената течност с помощта на салфетка или хартиен филтър, предварително намокрени, изтискани и поставени в голяма цедка. Пригответе еспресото. Смесете захарния сироп (250 г) с алкохола. Добавете еспресото и след това водата, за да намалите алкохолното съдържание. Оставете да изстине на стайна температура. Налейте в бутилка и сложете във фризера. След като изстине, ликьорът е готов да бъде поднесен!
За захарния сироп
За да приготвите сиропа, просто смесете захарта и водата в тенджера, сложете я на котлона и след като кипне, варете в продължение на 9 минути.
За ликьора
Залейте ванилията и кафето на прах с алкохола и ги оставете да киснат в продължение на 7 дни.
Прецедете получената течност с помощта на салфетка или хартиен филтър, предварително намокрени, изтискани и поставени в голяма цедка.
Пригответе еспресото.
Смесете захарния сироп (250 г) с алкохола.
Добавете еспресото и след това водата, за да намалите алкохолното съдържание.
Оставете да изстине на стайна температура.
Налейте в бутилка и сложете във фризера.
След като изстине, ликьорът е готов да бъде поднесен!