Ликьор с кафе

ТРУДНОСТ
10d

Кафе-паузата е по-разтоварваща с подобен на ликьор вариант на кафе – вкусен завършек на обяда или вечерята.
Съставки
За захарния сироп
  • 250 мл вода
  • 250 г тръстикова захар
За рецептата
  • 250 г алкохол 95°
  • 100 мл кафе еспресо
  • 25 г кафе на прах
  • 150 мл вода
  • 2 шушулки ванилия
Приготвяне
Приготвяне на захарния сироп

За да приготвите сиропа, просто смесете захарта и водата в тенджера, сложете я на котлона и след като кипне, варете в продължение на 9 минути.

Приготвяне на ликьора

Залейте ванилията и кафето на прах с алкохола и ги оставете да киснат в продължение на 7 дни. Прецедете получената течност с помощта на салфетка или хартиен филтър, предварително намокрени, изтискани и поставени в голяма цедка. Пригответе еспресото. Смесете захарния сироп (250 г) с алкохола. Добавете еспресото и след това водата, за да намалите алкохолното съдържание. Оставете да изстине на стайна температура. Налейте в бутилка и сложете във фризера. След като изстине, ликьорът е готов да бъде поднесен!

Метод

За захарния сироп

За да приготвите сиропа, просто смесете захарта и водата в тенджера, сложете я на котлона и след като кипне, варете в продължение на 9 минути.

 

За ликьора

Залейте ванилията и кафето на прах с алкохола и ги оставете да киснат в продължение на 7 дни.

Прецедете получената течност с помощта на салфетка или хартиен филтър, предварително намокрени, изтискани и поставени в голяма цедка.

Пригответе еспресото.

Смесете захарния сироп (250 г) с алкохола.

Добавете еспресото и след това водата, за да намалите алкохолното съдържание.

Оставете да изстине на стайна температура.

Налейте в бутилка и сложете във фризера.

След като изстине, ликьорът е готов да бъде поднесен!

 

 

Идеалното кафе за тази рецепта
Qualità Rossa
Плътен вкус
При единението на естествената бразилска Арабика и Робуста митът живее в богатото, балансирано и плътно еспресо. Червена италианска страст.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 20m
Кекс с ечемик

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Талиатели с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 40m
Кафеен чийзкейк с медено желе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 10H
Хляб от Корасанска пшеница Kamut® с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Гранита с кафе и крем с рикота

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Шоколадови фунийки с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА