Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
15m

Съставки
ЗА ФИЛЕТО
  • 1 свинско филе
  • нарязан бекон
  • чесън
  • дафинов лист
  • мащерка
  • розмарин
  • растително масло
  • бяло вино
  • сол
  • черен пипер
ЗА КРЕМА
  • 1 узряло авокадо
  • 50 г горгонзола с мек вкус
  • 10 г масло
  • кафе на прах
Приготвяне

Метод

За филето

Филето се задушава в тиган с малко мазнина, чесън, дафинов лист, розмарин и мащерка. Добавете сол и черен пипер, а след като месото покафенее, махнете чесъна и смесете с бяло вино. Оставете да се редуцира и след това печете на 180°C в продължение на 10-15 минути.

След като се сготви, извадете месото от фурната и оставете го да почине в продължение на 2-3 минути. 

Поставете 2 парчета бекон в горещ тиган и ги запечете, докато станат хрупкави.

03-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-sx-01
04-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-dx-01

За крема от авокадо

Обелете авокадото и го прекарайте през фин филтър с горгонзолата. След това добавете кравето масло със стайна температура, кафето на прах и разбъркайте, докато получите гладка, еднородна смес.

Поднасяне

Поставете крема в чинията и подредете резените филе и хрупкавия бекон. Украсете с лъжица авокадо, потопено в кафето на прах и кубче горгонзола.

06-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-sx-02
07-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-dx-02

Идеалното кафе за тази рецепта

Crema e Gusto Classico

Хармоничен и кадифен

Срещата на бразилска Арабика и африканска и азиатска Робуста, води до плътно и ароматно еспресо, подсилено от сладки и шоколадови нотки, леко ароматизиран. Абсолютно вкусно.

ОТКРИЙТЕ ГАМАТА

Някои предложения за вечеря днес: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА