Нарежете шоколада на парчета.
Сложете го в купа и го разтопете на водна баня.
Разбъркайте жълтъците със захарта.
Изсипете сметаната в тенджера и я загрейте, докато кипне.
Сложете желатина в студена вода, за да набъбне.
Смесете разбитите жълтъци със сварената сметана и загрейте до 90°C, без да позволявате да кипне, докато текстурата на крема стане кадифена.
Изсипете крема върху белия шоколад и разбъркайте леко с тел за бъркане.
След това смесете отцедения желатин, кафеения ликьор и кафето.
Разбъркайте добре и оставете да изстине, без да се стяга.
След това прибавете и разбъркайте битата сметана, докато се поеме напълно.
Охладете в хладилник най-малко в продължение на 4 часа, преди да се насладите.