Мус с бял шоколад

ТРУДНОСТ
4H20m

Хрупкавата вафлена фунийка тип „котешко езиче“ е най-добрият приятел на кадифения, сметанов мус. Вкусен контраст.
Съставки
  • 200 г бял шоколад
  • 5 г захар
  • 2 жълтъка
  • 125 г течна сметана
  • 100 г бита сметана
  • 50 мл кафе еспресо
  • 10 мл кафеен ликьор
  • 5 г желатин
Приготвяне

Нарежете шоколада на парчета. Сложете го в купа и го разтопете на водна баня. Разбийте жълтъците със захарта. Изсипете сметаната в тенджера и я загрейте, докато кипне. Сложете желатина в студена вода, за да набъбне. Смесете разбитите жълтъци със сварената сметана и загрейте до 90°C, без да позволявате да кипне, докато текстурата на крема стане кадифена. Изсипете крема върху белия шоколад и разбъркайте леко с тел за бъркане. След това смесете отцедения желатин, кафеения ликьор и кафето. Разбъркайте добре и оставете да изстине, без да се стяга. След това прибавете и разбъркайте битата сметана, докато се поеме напълно. Охладете в хладилник най-малко в продължение на 4 часа, преди да се насладите.

ПОДНАСЯНЕ

Гребвайте от муса с лъжичка и напълнете във фунийки тип „котешки езичета“. Сервирайте със сметана за кафе и украсете с диви плодове. Препоръчваме Ви за тази рецепта да използвате еспресо.

Метод

Нарежете шоколада на парчета.

Сложете го в купа и го разтопете на водна баня.

Разбъркайте жълтъците със захарта.

Изсипете сметаната в тенджера и я загрейте, докато кипне.

Сложете желатина в студена вода, за да набъбне.

Смесете разбитите жълтъци със сварената сметана и загрейте до 90°C, без да позволявате да кипне, докато текстурата на крема стане кадифена.

Изсипете крема върху белия шоколад и разбъркайте леко с тел за бъркане.

След това смесете отцедения желатин, кафеения ликьор и кафето.

Разбъркайте добре и оставете да изстине, без да се стяга.

След това прибавете и разбъркайте битата сметана, докато се поеме напълно.

Охладете в хладилник най-малко в продължение на 4 часа, преди да се насладите.

 

 

Поднасяне

Гребвайте от муса с лъжичка и напълнете във фунийки тип „котешки езичета“.

Сервирайте със сметана за кафе и украсете с диви плодове.

 

Препоръчваме Ви за тази рецепта да използвате еспресо.

 

 

Идеалното кафе за тази рецепта

Divino

Кадифено, с изискан и шоколадов вкус

Бленд от първокласни Робуста и Арабика за кадифено еспресо с нотки на шоколад и ликьор, придружени от лек намек за сушени плодове. Божествен кофеин.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 20m
Кекс с ечемик

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Талиатели с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 40m
Кафеен чийзкейк с медено желе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 10H
Хляб от Корасанска пшеница Kamut® с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Гранита с кафе и крем с рикота

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Шоколадови фунийки с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА