Кафе парфе

ТРУДНОСТ
30m

Кафето семифредо е свеж и фин деликатес, лесен за приготвяне и перфектен за десерт.
Съставки
  • 100 мл кафе
  • 4 яйца
  • 120 г захар
  • 250 г сметана
  • 100 мл кафе
  • 50 г пандишпан
  • 5 желатинов бътърскоч
Приготвяне

Смесете 4 жълтъка с 60 г захар. Разбийте белтъците на твърд сняг с 60 г захар. Накиснете желатина в студена вода до омекване. Разбийте сметаната. Смесете битата сметана с жълтъците. Разтопете желатина в кафето и добавете към сместа. Добавете белтъците на сняг, като бъркате отдолу нагоре. Изсипете в правоъгълна форма за плъмкейк. Покрийте с парче пандишпан. Сиропирайте пандишпана в подсладеното кафе. Приберете във фризера за 6 часа.

Поднасяне

Срежете парче с дебелина около 2,5 см от полученото семифредо. Разрежете го на две под ъгъл от 45°. Аранжирайте върху чиния и поднесете с карамеления сос.

Метод

Смесете 4 жълтъка с 60 г захар.  

Разбийте белтъците на твърд сняг с 60 г захар.

Накиснете желатина в студена вода до омекване.

Разбийте сметаната.

Смесете битата сметана с жълтъците.

Разтопете желатина в кафето и добавете към сместа.

Добавете белтъците на сняг, като бъркате отдолу нагоре.

Изсипете в правоъгълна форма за плъмкейк.

Покрийте с парче пандишпан и сиропирайте с подсладеното кафе.

Приберете във фризера за 6 часа.

 

 

Поднасяне

Срежете парче с дебелина около 2,5 см от полученото семифредо.

Разрежете го на две под ъгъл от 45°.

Аранжирайте върху чиния и поднесете с карамелен сос.

 

 

Идеалното кафе за тази рецепта

Intenso

Интензивен, плътен, завършен

Арабиката от Централна и Южна Америка и Робустата от Африка и Азия носят аромата на Ориента, създаващ еспресо с плътен, дързък вкус, пикантни нюанси и траен послевкус. Убедителен интензитет.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 15m
Безглутенова кафеена торта

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА