Кафе парфе

ТРУДНОСТ
30m

Кафето семифредо е свеж и фин деликатес, лесен за приготвяне и перфектен за десерт.
Съставки
  • 100 мл кафе
  • 4 яйца
  • 120 г захар
  • 250 г сметана
  • 100 мл кафе
  • 50 г пандишпан
  • 5 желатинов бътърскоч
Приготвяне

Смесете 4 жълтъка с 60 г захар. Разбийте белтъците на твърд сняг с 60 г захар. Накиснете желатина в студена вода до омекване. Разбийте сметаната. Смесете битата сметана с жълтъците. Разтопете желатина в кафето и добавете към сместа. Добавете белтъците на сняг, като бъркате отдолу нагоре. Изсипете в правоъгълна форма за плъмкейк. Покрийте с парче пандишпан. Сиропирайте пандишпана в подсладеното кафе. Приберете във фризера за 6 часа.

Поднасяне

Срежете парче с дебелина около 2,5 см от полученото семифредо. Разрежете го на две под ъгъл от 45°. Аранжирайте върху чиния и поднесете с карамеления сос.

Метод

Смесете 4 жълтъка с 60 г захар.  

Разбийте белтъците на твърд сняг с 60 г захар.

Накиснете желатина в студена вода до омекване.

Разбийте сметаната.

Смесете битата сметана с жълтъците.

Разтопете желатина в кафето и добавете към сместа.

Добавете белтъците на сняг, като бъркате отдолу нагоре.

Изсипете в правоъгълна форма за плъмкейк.

Покрийте с парче пандишпан и сиропирайте с подсладеното кафе.

Приберете във фризера за 6 часа.

 

 

Поднасяне

Срежете парче с дебелина около 2,5 см от полученото семифредо.

Разрежете го на две под ъгъл от 45°.

Аранжирайте върху чиния и поднесете с карамелен сос.

 

 

Идеалното кафе за тази рецепта

Intenso

Интензивен, плътен, завършен

Арабиката от Централна и Южна Америка и Робустата от Африка и Азия носят аромата на Ориента, създаващ еспресо с плътен, дързък вкус, пикантни нюанси и траен послевкус. Убедителен интензитет.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА