Кафе капучино

ТРУДНОСТ
1H10m

Творческа рецепта, съчетаваща капучино и ронлив сладкиш, която лесно можете да приготвите у дома.
Съставки
За ронливия сладкиш
  • 1 капсула А Modo Mio Intenso
  • 50 г масло
  • 50 г брашно
  • 50 г захар
  • 25 г бадемово брашно
За крема
  • 2 чашки еспресо A Modo Mio Intenso
  • 250 г маскарпоне
  • 4 жълтъка
  • 3 листа желатин
  • 60 г захар
За пиперливата сметана
  • 200 мл течна сметана
  • 10 г смлян пипер (или ванилия или канела)
  • 20 г захар натурална сол
Какво ви трябва
  • Ръчен пасатор „3 в 1“
Приготвяне
Ронливият сладкиш

Смесете маслото, омекнало до стайна температура, със захарта, брашното, бадемовото брашно и съдържанието на една капсула еспресо Intenso, докато получите гладка и еднородна смес. Поставете върху тава. Печете при 180 °C в продължение на 10 – 15 минути, докато се запече леко. Извадете от фурната, оставете да изстине и след това разтрошете.

Кремът

С помощта на ръчен миксер разбийте жълтъците със захарта, докато сместа побелее и стане пухкава. Накиснете желатина в студена вода до омекване. След това го отцедете и разтворете в 2 чаши еспресо Intenso. Разбъркайте. Добавете разбитите жълтъци към сместа. Добавете маскарпоне и бъркайте в продължение на поне 5 – 6 минути, докато съставките се смесят добре. Сипете от сместа на дъното на чашите (като запълните не повече от 2/5 от обема им). Сложете в хладилника за поне 30 минути.

Пиперлива сметана

Разбъркайте течната сметана с пипера с помощта на телена бъркалка. Добавете щипка сол и захар.

Поднасяне

Извадете предварително напълнените чаши от хладилника, изсипете пиперливата сметана, така че да запълни около 2/5 от чашата, и гарнирайте с парчетата сладкиш.

Метод

ЗА РОНЛИВИЯ СЛАДКИШ

Смесете маслото, омекнало до стайна температура, със захарта, брашното, бадемовото брашно и съдържанието на една капсула еспресо Intenso, докато получите гладка и еднородна смес. Поставете върху тава. Печете при 180 °C в продължение на 10 – 15 минути, докато се запече леко. Извадете от фурната, оставете да изстине и след това разтрошете.

 

ЗА КРЕМА

С помощта на ръчен миксер разбийте жълтъците със захарта, докато сместа побелее и стане пухкава. Накиснете желатина в студена вода до омекване. След това го отцедете и разтворете в 2 чаши еспресо Intenso. Разбъркайте. Добавете разбитите жълтъци към сместа. Добавете маскарпоне и бъркайте в продължение на поне 5 – 6 минути, докато съставките се смесят добре. Сипете от сместа на дъното на чашите (като запълните не повече от 2/5 от обема им). Сложете в хладилника за поне 30 минути.

 

ЗА ПИПЕРЛИВАТА СМЕТАНА

Разбъркайте течната сметана с пипера с помощта на телена бъркалка. Добавете щипка сол и захар.

 

 

Поднасяне

Извадете предварително напълнените чаши от хладилника, изсипете пиперливата сметана, така че да запълни около 2/5 от чашата, и гарнирайте с парчетата сладкиш.

 

 

Идеалното кафе за тази рецепта

Intenso

Интензивен, плътен, завършен

Арабиката от Централна и Южна Америка и Робустата от Африка и Азия носят аромата на Ориента, създаващ еспресо с плътен, дързък вкус, пикантни нюанси и траен послевкус. Убедителен интензитет.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 15m
Безглутенова кафеена торта

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА