Кафе капучино

ТРУДНОСТ
1H10m

Творческа рецепта, съчетаваща капучино и ронлив сладкиш, която лесно можете да приготвите у дома.
Съставки
За ронливия сладкиш
  • 1 капсула А Modo Mio Intenso
  • 50 г масло
  • 50 г брашно
  • 50 г захар
  • 25 г бадемово брашно
За крема
  • 2 чашки еспресо A Modo Mio Intenso
  • 250 г маскарпоне
  • 4 жълтъка
  • 3 листа желатин
  • 60 г захар
За пиперливата сметана
  • 200 мл течна сметана
  • 10 г смлян пипер (или ванилия или канела)
  • 20 г захар натурална сол
Какво ви трябва
  • Ръчен пасатор „3 в 1“
Приготвяне
Ронливият сладкиш

Смесете маслото, омекнало до стайна температура, със захарта, брашното, бадемовото брашно и съдържанието на една капсула еспресо Intenso, докато получите гладка и еднородна смес. Поставете върху тава. Печете при 180 °C в продължение на 10 – 15 минути, докато се запече леко. Извадете от фурната, оставете да изстине и след това разтрошете.

Кремът

С помощта на ръчен миксер разбийте жълтъците със захарта, докато сместа побелее и стане пухкава. Накиснете желатина в студена вода до омекване. След това го отцедете и разтворете в 2 чаши еспресо Intenso. Разбъркайте. Добавете разбитите жълтъци към сместа. Добавете маскарпоне и бъркайте в продължение на поне 5 – 6 минути, докато съставките се смесят добре. Сипете от сместа на дъното на чашите (като запълните не повече от 2/5 от обема им). Сложете в хладилника за поне 30 минути.

Пиперлива сметана

Разбъркайте течната сметана с пипера с помощта на телена бъркалка. Добавете щипка сол и захар.

Поднасяне

Извадете предварително напълнените чаши от хладилника, изсипете пиперливата сметана, така че да запълни около 2/5 от чашата, и гарнирайте с парчетата сладкиш.

Метод

ЗА РОНЛИВИЯ СЛАДКИШ

Смесете маслото, омекнало до стайна температура, със захарта, брашното, бадемовото брашно и съдържанието на една капсула еспресо Intenso, докато получите гладка и еднородна смес. Поставете върху тава. Печете при 180 °C в продължение на 10 – 15 минути, докато се запече леко. Извадете от фурната, оставете да изстине и след това разтрошете.

 

ЗА КРЕМА

С помощта на ръчен миксер разбийте жълтъците със захарта, докато сместа побелее и стане пухкава. Накиснете желатина в студена вода до омекване. След това го отцедете и разтворете в 2 чаши еспресо Intenso. Разбъркайте. Добавете разбитите жълтъци към сместа. Добавете маскарпоне и бъркайте в продължение на поне 5 – 6 минути, докато съставките се смесят добре. Сипете от сместа на дъното на чашите (като запълните не повече от 2/5 от обема им). Сложете в хладилника за поне 30 минути.

 

ЗА ПИПЕРЛИВАТА СМЕТАНА

Разбъркайте течната сметана с пипера с помощта на телена бъркалка. Добавете щипка сол и захар.

 

 

Поднасяне

Извадете предварително напълнените чаши от хладилника, изсипете пиперливата сметана, така че да запълни около 2/5 от чашата, и гарнирайте с парчетата сладкиш.

 

 

Идеалното кафе за тази рецепта

Intenso

Интензивен, плътен, завършен

Арабиката от Централна и Южна Америка и Робустата от Африка и Азия носят аромата на Ориента, създаващ еспресо с плътен, дързък вкус, пикантни нюанси и траен послевкус. Убедителен интензитет.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Тарт с мока

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 10m
Кафе капучино

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 20m
Кекс с ечемик

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 15m
Безглутенова кафеена торта

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Талиатели с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 12H 5m
Айс кафе с ванилия

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА