Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
1H50m

Вкусен десерт, който чака да бъде открит.
Съставки
За тестото за еклерите
  • 5 яйца
  • 300 г пресято брашно
  • 150 г масло
  • 500 мл вода
  • сол
За яйчения крем
  • 50 г кафе на зърна Qualità Oro
  • 8 жълтъка
  • 100 г захар
  • 50 г царевично нишесте
  • 1 л мляко
За битата сметана
  • 30 мл сок от юзу (или друг цитрус)
  • 100 мл течна сметана
Приготвяне
Тестото за еклерите

Кипнете водата и маслото в тенджера, след което добавете брашното. Оставете да ври на бавен огън. Добавете щипка сол. Когато сместа се отдръпне от стените на тенджерата, свалете тенджерата от огъня и добавете яйцата едно по едно, като разбърквате, докато сместа стане гладка. Поставете тестото в плик за щпицоване и оформете топчета върху тава за печене. Печете на 180 °С около 15 – 20 минути. Проверявайте ги редовно, но без да отваряте вратата на фурната.

Яйченият крем

Сварете млякото с натрошените зърна Qualità Oro. В купа разбъркайте 8 жълтъка със захарта в продължение на 4 минути, докато сместа побелее. Добавете царевичното нишесте, разбъркайте и след това изсипете в горещото мляко. Върнете всичко в тенджерата и оставете да къкри на тих огън още 3 – 4 минути. Изсипете в през цедка, за да получите максимално гладък крем. Охладете и след това приберете в хладилника.

Битата сметана

Смесете течната сметана със сока от юдзу. Добавете щипка захар, ако е необходимо, и оставете да преседи в хладилника. След като еклерите са готови, пробийте основата с дръжката на лъжица, за да ги напълните с кафеения крем с плик за шприцоване.

Поднасяне

Украсете еклерите с бита сметана вместо глазура. Поръсете за завършек със смляно кафе Qualità Оro.

Метод

За тестото за еклерите

Кипнете водата и маслото в тенджера, след което добавете брашното. Оставете да ври на бавен огън. Добавете щипка сол. Когато сместа се отдръпне от стените на тенджерата, свалете тенджерата от огъня и добавете яйцата едно по едно, като разбърквате, докато сместа стане гладка. Поставете тестото в плик за щпицоване и оформете топчета върху тава за печене. Печете на 180 °С около 15 – 20 минути. Проверявайте ги редовно, но без да отваряте вратата на фурната.

 

За яйчения крем

Сварете млякото с натрошените зърна Qualità Oro. В купа разбъркайте 8 жълтъка със захарта в продължение на 4 минути, докато сместа побелее. Добавете царевичното нишесте, разбъркайте и след това изсипете в горещото мляко. Върнете всичко в тенджерата и оставете да къкри на тих огън още 3 – 4 минути. Изсипете в през цедка, за да получите максимално гладък крем. Охладете и след това приберете в хладилника.

 

За битата сметана

Смесете течната сметана със сока от юдзу. Добавете щипка захар, ако е необходимо, и оставете да преседи в хладилника. След като еклерите са готови, пробийте основата с дръжката на лъжица, за да ги напълните с кафеения крем с плик за шприцоване.

 

 

Поднасяне

Украсете еклерите с бита сметана вместо глазура. Поръсете за завършек със смляно кафе Qualità Оro.

 

 

Идеалното кафе за тази рецепта

Qualità Oro

Сладък и ароматен

Qualità Oro е първият бленд кафе на Lavazza. Пуснато на пазара през 1956 г., то се е предавало от баща на син в продължение на повече от 60 години. Истинско кафе за познавачи – за тези, които ежедневно обичат да се наслаждават на качествата на фината смес.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Тарт с мока

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 10m
Кафе капучино

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 20m
Кекс с ечемик

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 15m
Безглутенова кафеена торта

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Талиатели с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 12H 5m
Айс кафе с ванилия

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА