Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
1H50m

Вкусен десерт, който чака да бъде открит.
Съставки
За тестото за еклерите
  • 5 яйца
  • 300 г пресято брашно
  • 150 г масло
  • 500 мл вода
  • сол
За яйчения крем
  • 50 г кафе на зърна Qualità Oro
  • 8 жълтъка
  • 100 г захар
  • 50 г царевично нишесте
  • 1 л мляко
За битата сметана
  • 30 мл сок от юзу (или друг цитрус)
  • 100 мл течна сметана
Приготвяне
Тестото за еклерите

Кипнете водата и маслото в тенджера, след което добавете брашното. Оставете да ври на бавен огън. Добавете щипка сол. Когато сместа се отдръпне от стените на тенджерата, свалете тенджерата от огъня и добавете яйцата едно по едно, като разбърквате, докато сместа стане гладка. Поставете тестото в плик за щпицоване и оформете топчета върху тава за печене. Печете на 180 °С около 15 – 20 минути. Проверявайте ги редовно, но без да отваряте вратата на фурната.

Яйченият крем

Сварете млякото с натрошените зърна Qualità Oro. В купа разбъркайте 8 жълтъка със захарта в продължение на 4 минути, докато сместа побелее. Добавете царевичното нишесте, разбъркайте и след това изсипете в горещото мляко. Върнете всичко в тенджерата и оставете да къкри на тих огън още 3 – 4 минути. Изсипете в през цедка, за да получите максимално гладък крем. Охладете и след това приберете в хладилника.

Битата сметана

Смесете течната сметана със сока от юдзу. Добавете щипка захар, ако е необходимо, и оставете да преседи в хладилника. След като еклерите са готови, пробийте основата с дръжката на лъжица, за да ги напълните с кафеения крем с плик за шприцоване.

Поднасяне

Украсете еклерите с бита сметана вместо глазура. Поръсете за завършек със смляно кафе Qualità Оro.

Метод

За тестото за еклерите

Кипнете водата и маслото в тенджера, след което добавете брашното. Оставете да ври на бавен огън. Добавете щипка сол. Когато сместа се отдръпне от стените на тенджерата, свалете тенджерата от огъня и добавете яйцата едно по едно, като разбърквате, докато сместа стане гладка. Поставете тестото в плик за щпицоване и оформете топчета върху тава за печене. Печете на 180 °С около 15 – 20 минути. Проверявайте ги редовно, но без да отваряте вратата на фурната.

 

За яйчения крем

Сварете млякото с натрошените зърна Qualità Oro. В купа разбъркайте 8 жълтъка със захарта в продължение на 4 минути, докато сместа побелее. Добавете царевичното нишесте, разбъркайте и след това изсипете в горещото мляко. Върнете всичко в тенджерата и оставете да къкри на тих огън още 3 – 4 минути. Изсипете в през цедка, за да получите максимално гладък крем. Охладете и след това приберете в хладилника.

 

За битата сметана

Смесете течната сметана със сока от юдзу. Добавете щипка захар, ако е необходимо, и оставете да преседи в хладилника. След като еклерите са готови, пробийте основата с дръжката на лъжица, за да ги напълните с кафеения крем с плик за шприцоване.

 

 

Поднасяне

Украсете еклерите с бита сметана вместо глазура. Поръсете за завършек със смляно кафе Qualità Оro.

 

 

Идеалното кафе за тази рецепта

Qualità Oro

Сладък и ароматен

Qualità Oro е първият бленд кафе на Lavazza. Пуснато на пазара през 1956 г., то се е предавало от баща на син в продължение на повече от 60 години. Истинско кафе за познавачи – за тези, които ежедневно обичат да се наслаждават на качествата на фината смес.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 40m
Кафеен чийзкейк с медено желе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА