За гранитата
Пригответе кафето в кафеварка.
Смесете захарта и част от ваниловата шушулка с вода и ги кипнете.
Изсипете всичко в купа и приберете във фризера.
Разбърквайте с вилица на всеки 30 минути, докато се замрази.
Пригответе кафето. Смесете захарта и част от ваниловата шушулка с вода и ги кипнете. Добавете кафето, изсипете в купа и приберете във фризера. Разбърквайте с вилица на всеки 30 минути, докато се замрази.
Разбийте сиренето рикота с пудра захар с помощта на електрически миксер до получаване на еднородна смес. Охладете в хладилник. Запечете филийки бриош във фурната за 5 минути на 180 °С.
Сервирайте гарнитата в чаша. Гарнирайте със супена лъжица сладка рикота и запечен бриош.
За гранитата
Пригответе кафето в кафеварка.
Смесете захарта и част от ваниловата шушулка с вода и ги кипнете.
Изсипете всичко в купа и приберете във фризера.
Разбърквайте с вилица на всеки 30 минути, докато се замрази.
За крема с рикота и запечения бриош
Разбийте сиренето рикота с пудра захар с помощта на електрически миксер до получаване на еднородна смес и охладете в хладилник.
Запечете филийките бриош във фурната за 5 минути на 180 °С.
Сервирайте гранитата в чаша, гарнирана с една супена лъжица сладка рикота и резен запечен бриош.