Гранита с кафе и крем с рикота

ТРУДНОСТ
15m

Вкусна и лятна, гранитата с еспресо и крем от рикота съчетава свежестта на гранитата с плътността на крема с рикота.
Съставки
  • 500 мл кафе
  • 100 г захар
  • 50 мл вода
  • ½ шушулка ванилия
  • 125 г рикота от краве мляко
  • 25 г пудра захар
  • 4 резена брьош
Приготвяне
Приготвяне на гранитата

Пригответе кафето. Смесете захарта и част от ваниловата шушулка с вода и ги кипнете. Добавете кафето, изсипете в купа и приберете във фризера. Разбърквайте с вилица на всеки 30 минути, докато се замрази.

Крем от рикота и препечен бриош

Разбийте сиренето рикота с пудра захар с помощта на електрически миксер до получаване на еднородна смес. Охладете в хладилник. Запечете филийки бриош във фурната за 5 минути на 180 °С.

ПОДНАСЯНЕ

Сервирайте гарнитата в чаша. Гарнирайте със супена лъжица сладка рикота и запечен бриош.

Метод

За гранитата

Пригответе кафето в кафеварка.

Смесете захарта и част от ваниловата шушулка с вода и ги кипнете.

Изсипете всичко в купа и приберете във фризера.

Разбърквайте с вилица на всеки 30 минути, докато се замрази.

Granita al caffè con crema di ricotta
Granita al caffè con crema di ricotta

За крема с рикота и запечения бриош

Разбийте сиренето рикота с пудра захар с помощта на електрически миксер до получаване на еднородна смес и охладете в хладилник.

Запечете филийките бриош във фурната за 5 минути на 180 °С.

Поднасяне

Сервирайте гранитата в чаша, гарнирана с една супена лъжица сладка рикота и резен запечен бриош.

Granita al caffè con crema di ricotta
Granita al caffè con crema di Ricotta
Идеалното кафе за тази рецепта
Qualità Rossa
Плътен вкус
Qualità Rossa е удоволствието от хубавото кафе, което винаги е било част от моментите на релаксация за италианските семейства. Неповторимият му аромат ви презарежда с добро настроение и удоволствие от споделения момент.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА