Гранита с кафе и крем с рикота

ТРУДНОСТ
15m

Вкусна и лятна, гранитата с еспресо и крем от рикота съчетава свежестта на гранитата с плътността на крема с рикота.
Съставки
  • 500 мл кафе
  • 100 г захар
  • 50 мл вода
  • ½ шушулка ванилия
  • 125 г рикота от краве мляко
  • 25 г пудра захар
  • 4 резена брьош
Приготвяне
Приготвяне на гранитата

Пригответе кафето. Смесете захарта и част от ваниловата шушулка с вода и ги кипнете. Добавете кафето, изсипете в купа и приберете във фризера. Разбърквайте с вилица на всеки 30 минути, докато се замрази.

Крем от рикота и препечен бриош

Разбийте сиренето рикота с пудра захар с помощта на електрически миксер до получаване на еднородна смес. Охладете в хладилник. Запечете филийки бриош във фурната за 5 минути на 180 °С.

ПОДНАСЯНЕ

Сервирайте гарнитата в чаша. Гарнирайте със супена лъжица сладка рикота и запечен бриош.

Метод

За гранитата

Пригответе кафето в кафеварка.

Смесете захарта и част от ваниловата шушулка с вода и ги кипнете.

Изсипете всичко в купа и приберете във фризера.

Разбърквайте с вилица на всеки 30 минути, докато се замрази.

Granita al caffè con crema di ricotta
Granita al caffè con crema di ricotta

За крема с рикота и запечения бриош

Разбийте сиренето рикота с пудра захар с помощта на електрически миксер до получаване на еднородна смес и охладете в хладилник.

Запечете филийките бриош във фурната за 5 минути на 180 °С.

Поднасяне

Сервирайте гранитата в чаша, гарнирана с една супена лъжица сладка рикота и резен запечен бриош.

Granita al caffè con crema di ricotta
Granita al caffè con crema di Ricotta
Идеалното кафе за тази рецепта
Qualità Rossa
Плътен вкус
Qualità Rossa е удоволствието от хубавото кафе, което винаги е било част от моментите на релаксация за италианските семейства. Неповторимият му аромат ви презарежда с добро настроение и удоволствие от споделения момент.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 15m
Безглутенова кафеена торта

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА