Пригответе кафето и го оставя да се охлади малко: за тази рецепта то трябва да бъде хладко.

Първо разделете жълтъците от белтъците. Смесете кафето с олиото и лимонова кора, като се разбърквате с телена бъркалка. Пресейте брашното с бакпулвера, захарта и екстракта от ванилия, за да сте сигурни, че сместа ще е лека и пухкава. Разбийте белтъците около 5 минути с щипка сол, докато сместа образува стегнати върхове.

След като разбиете белтъците, ги добавете към сместа, като бъркате от дъното нагоре, за да не стане на бучки.

Вземете форми за мъфини, намаслете ги и изсипете по около 100 г от сместа във всяка. Мъфините вече са готови за печене. Поставете ги във фурната за 35 минути при 150 °С.