Баварска торта с кафе

ТРУДНОСТ
7H15m

Кафето се слива с деликатността на бита сметана – основната съставка в рецептата – и оставя сладък карамелен послевкус.
Съставки
  • 100 г кафе еспресо
  • 4 жълтъка
  • 150 г пълномаслено мляко
  • 175 г захар
  • 300 г сметана
  • 25 мл кафеен ликьор Borghetti
  • 5 г желатин
Приготвяне
Яйчен крем

Сложете желатина в студена вода, за да набъбне. Смесете захарта с жълтъците. Загрейте млякото до кипване. Изсипете сместа в млякото и варете, докато достигне кадифена, кремообразна плътност, без да кипва, като непрекъснато разбърквате с тел за бъркане. Добавете желатина към горещата смес и разбъркайте. След това добавите кафето и ликьора. Оставете сместа да изстине, но не я оставяйте да се втвърди. Разбийте сметаната и я добавите към охладената смес, като бъркате от дъното нагоре. Изсипете в 6 единични формички или голяма форма и приберете да се охлади в хладилника за 6 часа.

ПОДНАСЯНЕ

Топнете основата на формата в гореща вода, за да се отлепи от стените, и обърнете тортата върху чиния. Украсете с крем, нарязани ядки и др. Препоръчваме Ви за тази рецепта да използвате еспресо.

Метод

Сложете желатина в студена вода, за да набъбне.

Смесете захарта с жълтъците.

Загрейте млякото до кипване.

Изсипете сместа в млякото, разбърквайте непрекъснато с тел за бъркане и варете, докато достигне кадифена, кремообразна плътност. Не бива да кипва.

Oтцедете желатина, ако е на листове, добавете го към горещата смес и разбъркайте.

Добавете кафето и ликьора.

Оставете сместа да изстине, но не позволявайте да се втвърди.

Разбийте сметаната и я добавите към охладената смес, като бъркате от дъното нагоре.

Изсипете в 6 единични формички или голяма форма и охладете в хладилник в продължение на 6 часа.

 

 

Поднасяне

Топнете основата на формата в гореща вода, за да се отлепи от стените, и обърнете баварската торта върху чиния. 

Украсете със сметана, нарязани сушени плодове и др.

Препоръчваме Ви за тази рецепта да използвате еспресо.

 

 

Идеалното кафе за тази рецепта

Intenso

Интензивен, плътен, завършен

Арабиката от Централна и Южна Америка и Робустата от Африка и Азия носят аромата на Изтока, създаващ еспресо с дързък, плътен вкус, пикантни нюанси и траен послевкус. Съблазнителен интензитет.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 20m
Кекс с ечемик

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Талиатели с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 40m
Кафеен чийзкейк с медено желе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 10H
Хляб от Корасанска пшеница Kamut® с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Гранита с кафе и крем с рикота

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Шоколадови фунийки с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА