НАЗАД
Съчетания с кафе

За пространството, времето и вкуса

Сетивото, което е най-тясно свързано с паметта, е обонянието.

 

Дори финият намек на определен аромат може да ни изпълни с копнеж, с ярки образи и цветове от отминалите времена. Мирисът ни позволява да пътуваме във времето, но и на неизмерими разстояния в космоса.

 

Когато Lavazza си сътрудничи с високоавторитетния готвач Алберт Адрия за изработването на уникално съчетания от кафе и хранителни продукти, богатият и силен аромат на бленда Tierra! се разля и в неговия ресторант. Блед Colombia.

hero-coffee-pairing-adria-mosaic-sx
hero-coffee-pairing-adria-mosaic-dx

Намек за тропически плодове, лакриц, кора от лайм - истински букет с непогрешимия дъх на Южна Америка, вдъхновил творческите умове на Адрия и специалистите от Учебния център на Lavazza.

 

Отличното съчетания между кафе и храна е това, което не само слива аромати и вкусове, но ги съчетава, обогатява и подсилва тяхната уникалност.

 

След съвместен брейнсторминг нашите двама експерти по вкуса се захванаха за работа.

 

Алберт създаде зашеметяващо ястие, което обединява богатия вкус и кремообразната текстура на гъшия дроб, със свежи нотки бергамот и лек, старателно приготвен "въздух" от ферментирал соев сос.

Андреа, мотивиран от киселата свежест на бергамота и грейпфрута, приготви напитка на базата на студено извлечено кафе, обогатена със сложните екзотични аромати на пасирани плодове и мента.

 

С пъстрия си букет от нотки на мед, тръстикова захар, грейпфрут и бергамот, двете изящни кулинарни творения едновременно глезят и освежават.

 

Перфектното съчетание днес:

 

Foie gras confitado con pan de especias, bergamota y aire de salsa de soja fermentado, от Албер Адрия и Passion Me 2018 от нашия Учебен център.