НАЗАД
Съчетания с кафе

Кафе, тенис и топ гастрономия

Какво свързва тези три свята? Една единствена дума – страстта.

Страст за задоволяване на най-високите изисквания, независимо дали на тенис корта или в кухнята.

Тази година, по време на присъствието на Lavazza на „Уимбълдън", се срещнахме с трима водещи готвачи, за да създадем три незабравими съчетания, обединяващи рецептите за изтънчена храна и кафе.

Нашият център за обучение (където баристите овладяват изкуството да приготвят изтънчено кафе) си сътрудничи с посланиците на марката Lavazza, готвачите Шон Ранкин, Карло Крако и Ернст Кнам. Резултатите? Страхотни.
 

 

Шон Ранкин изследва непогрешимите нотки на мед и лешник в нашия бленд Alteco, за да създаде ястие, съчетаващо деликатните текстури и аромати на крехко месо и риба. Това е името, което той самият му даде: Когато риба тон срещне телешко. За творението на Шон нашият учебен център откри перфектната комбинация, под формата на замразено студено извлечено кафе, покрито от мека, ефирна пяна: Alteco почита Пиемонт.
 

02-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
02-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx

 

Карло Крако залага на ¡Tierra! Екзотичният аромат на Колумбия и сложните нотки жасмин, сушени плодове и млечен шоколад, за приготвянето на ястие, едновременно зашеметяващо и комплексно по един фин начин. Неговото творение, наречено Меко яйце, носи аромат на шафран, аспержи и бадеми и има многопластов траен аромат и вкус, представляващ комплексна палитра от аромати. Нашият учебен център го комбинира с уникална смеска на кафе и билки, съчетаваща екстракт от Tierra Colombia, фини билки и една идея цитрусови плодове.
 

03-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
03-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx

 

При приготвянето на своето блюдо Ернст Кнам отчете естеството на обстановката и изработи към нашия Kafa бленд десерт във формата на тенис топка. В Knamace комбинацията от пандишпан, пипер Cumeo, полузахаросан лимон, жасмин, шоколадов мус и дори злато, създава съблазнителен деликатес върху канапе от фурми и каперси на прах. Учебният център на Lavazza съчета този шедьовър с енергизираща инжекция с аромат на Kafa кафе.
 

04-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
04-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx