НАЗАД
Съчетания с кафе

От неочакваните комбинации до перфектното съчетание

На пръв поглед немалко неща изглеждат несъвместими и много различни едно от друго. Вземете спорта и марка кафе, например. Или аспержи и студено извлечено кафе.

Но има хора, които могат да прозрат отвъд тези повърхностни първи впечатления. Те успяват да открият общото, а понякога това може да доведе до изключителни резултати. Необходимите съставки? Упорита работа, творчество и желание за експериментиране.

По време на тазгодишното издание на „Ролан Гарос" при сътрудничеството на Lavazza с двама готвачи, отличени със звезди Мишлен, и световния шампион по сладкарство, страстта и опитът на специалистите от Учебния център се увенча с два изискани продукта с кафе: Кafa и ¡Tierra! Бразилия.

Целта? Ароматните нотки на двата бленда на Lavazza да станат част от върховното кулинарно меню - плод на въображението на знаменитите готвачи, като резултатът да бъде три перфектни комбинации с кафе.

Съчетанията се отличават с нотки на узрели череши, мед, фурми и жасмин за Kafa; шоколад, карамел, лешници и сушени плодове за ¡Tierra! Бразилия.

lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img04
lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img01

Лионел Жиро създаде “Esprit d’antipasti, olive café”, което бе съчетано със сангрия Voix de la Terre façon sangria. Менюто на Симоне Занони се състоеше от “Voilaille au parfum de primavera”, комбинирано с Kafa en chaud-froid miel et romarin. И както римляните биха казали съвсем уместно, „dulcis in fundo“: “Choux pas chous au cafè et noisette du Piémont” на Марк Ривиер с Kafa à la presse sur ratafia et citron. 

lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img03
lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img02