НАЗАД
TheCoffeeBook

С като смилане

Публикувано на 25 юли 17

Смилането е процес на раздробяване на печените зърна.

Кафето може да се смели фино, средно или едро, като от това зависи степента му на пропускливост на вода. Степента на смилане променя скоростта на екстракция и с това и крайните сетивни характеристики на напитката в чашата.

 

 

За да се постигне скоростта на екстракция, типична за този метод на приготвяне, блендовете за еспресо са много фино смлени, като така водата успява да улови максимално количество аромат за няколко секунди.

 

Правилната едрина на смилане за еспресо е постигната, когато 25 мл кафе се приготвя за 25 секунди от 7 грама смляно кафе при налягане на парата от 9 бара.

 

Средно смленият бленд е най-подходящ за кафеварка, докато американското кафе, приготвено в кафемашина с филтър, известно като преса за кафе или френска преса, изисква грубо смляно кафе, което да може да поеме водата за времето, необходимо за екстракция и да предаде аромата си.

 

M come Macinatura
M come Macinatura

Открихме други статии, които могат да ви интересуват...

MAGAZINE
К като кафе

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Б като бленд

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
И като интензитет

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Г като горчиво

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
П като пяна

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
О като обработка

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
В като вкус

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
И като изпичане

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Р като Робуста

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Т като тяло

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ