Плъзнете, за да изберете
своето пътешествие
Начало
Lavazza с един произход
Откритие
в чаша за кафе

От Торино до Андите, пътешествието към корените на кафето е интимно и многосетивно приключение, в което храната, изкуството и природата са съставките, определящи вкуса на семейството с един произход.

Selva Alta

Деликатно кафе, 100% Арабика, от устойчиво селско стопанство, родено по склоновете на Андите в Перу. Уникалността се дължи на земята, на която расте – богата на смесени култури кафе и плодове, обогатяващи това кафе с леки флорални нотки.

Към продукта
Cereja Passita

Уникално кафе, 100% Арабика, от устойчиво селско стопанство, родено в сухия климат на платото Серадо в Бразилия. Късното събиране на кафеените плодове, които се оставят да съхнат на клоните си, придава на това кафе отличителни нотки на мед и шоколад.

Към продукта
Водачът
Алекс Белини

Алекс Белини е модерен изследовател, познаващ вкуса на откривателството. С Lavazza той пътува до местата, помогнали му да открие сърцевината на откривателството на кафето.

Перу
Произходът на кафето

В миналото плодовете на кафето са били консумирани още червени, смесени с ароматни билки и вода. Днес те се смятат за черното злато на Перу. По протежение на Селва сентрал спираме в Ruta del Café: районът, в който се намират основните производители и най-важните насаждения в страната.

Бразилия
Произходът на кафето

Вече над 150 години Бразилия е най-важният производител на кафе. Корените на културата на кафето на кариоките също могат да бъдат открити в Бел Паез. В действителност италианците популяризират напитка, която е била предназначена изключително за аристокрацията.

Перу
Къде спираме

Държава с много лица: от гъстите гори до селските улички в Андите с характерните им, изпълнени с живот и ярки цветове пазари. Запазените традиции на местните племена придават на нашето пътешествие чувство за безвремие.

Ицикиато
Лима
Свещената долина
Бразилия
Къде спираме

Плодородна и процъфтяваща земя. Бразилският национален флаг олицетворява природните богатства на Бразилия: зеленото изобразява безграничната амазонска джунгла, а жълтото – блестящото злато.

Рио де Жанейро
Парачи
Сао Паоло
Ицикиато
13° 31′34.11″S 71° 58′16.71″W

Прашните пътища през изобилнозеления пейзаж на Ицикиато водят до почти недокоснат от човека рай. Климатичните условия, теренът и пчелите, прелитащи от цвят на цвят създават неповторимия вкус на тамошното кафе.

Лима
12° 02′06 ″S 77° 01′07 ″W

Идеалното място да се пореете по вълните на Тихия океан, да се изгубите в ярките цветове на населените места или да дегустирате международно признатата кухня.

Свещената долина
13°52′10″S 71°18′11″W

Вълшебна местност, простираща се от Монтаня Аркоирис до Мачу Пикчу – в сърцето на културата на инките. Тук красотата на природата и надморската височина буквално ви оставят без дъх.

Рио де Жанейро
22° 54′ 25″S 43°11′17″W

От висините на планината Шугърлоаф до топлите пясъци на Копакабана и през ритъма на фавелите. Въпреки ежедневните трудности жителите на града на Карнавала могат да бъдат каквото поискат по време на фестивала и за момент да свалят от себе си всичките си проблеми.

Парачи
23°13′11″S 44°43′11″W

В Парачи, град на 260 км от Рио де Жанейро, карнавалът се празнува с покриване от главата до петите с дебел слой кал, събиран от местния плаж. Този обичай е познат под името „Блоко де Лама“.

Сао Паоло
23°32′45″S 46°38′17″W

Сао Паоло се простира на няколко нива: бетон, стомана и природа си дават среща в този разнообразен и мултикултурен град, където бедността съжителства с богатството.

Перу
Хората

Срещите по време на пътуването позволиха на Алекс и Lavazza да достигнат до сърцевината на земята на инките. Дълбокият поглед и запомнящите се лица на хората носят белезите на живота, прекаран в неразривна връзка със самата душа на света.

ИСМАЕЛ
Виржилио
Ной
Бразилия
Хората

Отличителна смесица от копнеж и виталност: двете общи черти във всички срещи на Алекс и Lavazza с Бразилия. Пътуване, в което най-красивите спомени са разменените думи на чаша кафе.

Сеу Зе
Рикардо
Миняу
Исмаел Рандал-Уийкс
Творчество

Исмаел Рандал-Уийкс е творец от Куско, използващ стари предмети от сметищата за създаването на уникални устойчиви произведения на изкуството.

Запознайте се Исмаел
Виржилио Мартинес
Готвач

Виржилио Мартинес е един от петимата най-добри готвачи в света. Новатор с революционно значение, той вдъхва живот на традиционните ястия, дълбоко свързани с корените на родното му място.

Запознайте се ВИРЖИЛИО
Ной
Ученик

Ной живее близо до Монтаня Аркоирис или Планината на дъгата. За да стигне до училище, той извървява разстояние, което при висока надморска височина му отнема около 4 часа на ден.

Запознайте се с Ной
Сеу Зе
Ботаник

Сеу Зе е ботаник, живеещ в тропическите гори, който разработва методи за култивиране, изучаващи се по целия свят.

Запознайте се Сеу
Рикардо Падула
Основател на НПО „Projeto Liberdade“ (Проект за свобода)

В Рио де Жанейро Рикардо Падула управлява център за развлечения за деца и ги възпитава да се хранят здравословно с плодовете на земята.

Запознайте се Рикардо
Миняу
Художник на графити

Сао Пауло е една от световните столици на графитите. Работата на Миняу (което е звукоподражанието на котешко мяукане на португалски) придава усещане за щастие, добро настроение и цвят на най-бедните квартали на градовете.

Запознайте се Миняу
Устойчивост

Lavazza Selva Alta е кафе от ферми, сертифицирани от Rainforest Alliance (Рейнфорест Алайънс). Rainforest Alliance е международна организация с нестопанска цел, която насърчава земеделските произведители да въвеждат устойчиви земеделски с цел опазване на горите, реките, почвата и дивата природа. Сертификатът на Rainforest Alliance също така показва, че работниците получават справедливо заплащане и се радват на по-достойни условия на живот и по-добър достъп до здравни грижи и образование за децата си.

Устойчивост

Lavazza Cereja Passitais е кафе от ферми, сертифицирани от Rainforest Alliance. Rainforest Alliance е международна организация с нестопанска цел, която насърчава земеделските произведители да въвеждат устойчиви земеделски с цел опазване на горите, реките, почвата и дивата природа. Сертификатът на Rainforest Alliance също така показва, че работниците получават справедливо заплащане и се радват на по-достойни условия на живот и по-добър достъп до здравни грижи и образование за децата си.

В сърцето на вкуса

Виржилио Мартинес съчетава Lavazza Selva Alta с най-добрите ястия.

В сърцето на вкуса

Виржилио Мартинес съчетава Lavazza Cereja Passita с най-добрите ястия.