
в чаша за кафе
От Торино до Андите, пътешествието към корените на кафето е интимно и многосетивно приключение, в което храната, изкуството и природата са съставките, определящи вкуса на семейството с един произход.
От Торино до Андите, пътешествието към корените на кафето е интимно и многосетивно приключение, в което храната, изкуството и природата са съставките, определящи вкуса на семейството с един произход.
Деликатно кафе, 100% Арабика, от устойчиво селско стопанство, родено по склоновете на Андите в Перу. Уникалността се дължи на земята, на която расте – богата на смесени култури кафе и плодове, обогатяващи това кафе с леки флорални нотки.
Към продуктаУникално кафе, 100% Арабика, от устойчиво селско стопанство, родено в сухия климат на платото Серадо в Бразилия. Късното събиране на кафеените плодове, които се оставят да съхнат на клоните си, придава на това кафе отличителни нотки на мед и шоколад.
Към продуктаАлекс Белини е модерен изследовател, познаващ вкуса на откривателството. С Lavazza той пътува до местата, помогнали му да открие сърцевината на откривателството на кафето.
Пътуване към корените на Selva Alta
Пътуване към корените на Cereja Passita
В миналото плодовете на кафето са били консумирани още червени, смесени с ароматни билки и вода. Днес те се смятат за черното злато на Перу. По протежение на Селва сентрал спираме в Ruta del Café: районът, в който се намират основните производители и най-важните насаждения в страната.
Вече над 150 години Бразилия е най-важният производител на кафе. Корените на културата на кафето на кариоките също могат да бъдат открити в Бел Паез. В действителност италианците популяризират напитка, която е била предназначена изключително за аристокрацията.
Държава с много лица: от гъстите гори до селските улички в Андите с характерните им, изпълнени с живот и ярки цветове пазари. Запазените традиции на местните племена придават на нашето пътешествие чувство за безвремие.
Плодородна и процъфтяваща земя. Бразилският национален флаг олицетворява природните богатства на Бразилия: зеленото изобразява безграничната амазонска джунгла, а жълтото – блестящото злато.
Прашните пътища през изобилнозеления пейзаж на Ицикиато водят до почти недокоснат от човека рай. Климатичните условия, теренът и пчелите, прелитащи от цвят на цвят създават неповторимия вкус на тамошното кафе.
Идеалното място да се пореете по вълните на Тихия океан, да се изгубите в ярките цветове на населените места или да дегустирате международно признатата кухня.
Вълшебна местност, простираща се от Монтаня Аркоирис до Мачу Пикчу – в сърцето на културата на инките. Тук красотата на природата и надморската височина буквално ви оставят без дъх.
От висините на планината Шугърлоаф до топлите пясъци на Копакабана и през ритъма на фавелите. Въпреки ежедневните трудности жителите на града на Карнавала могат да бъдат каквото поискат по време на фестивала и за момент да свалят от себе си всичките си проблеми.
В Парачи, град на 260 км от Рио де Жанейро, карнавалът се празнува с покриване от главата до петите с дебел слой кал, събиран от местния плаж. Този обичай е познат под името „Блоко де Лама“.
Сао Паоло се простира на няколко нива: бетон, стомана и природа си дават среща в този разнообразен и мултикултурен град, където бедността съжителства с богатството.
Срещите по време на пътуването позволиха на Алекс и Lavazza да достигнат до сърцевината на земята на инките. Дълбокият поглед и запомнящите се лица на хората носят белезите на живота, прекаран в неразривна връзка със самата душа на света.
Отличителна смесица от копнеж и виталност: двете общи черти във всички срещи на Алекс и Lavazza с Бразилия. Пътуване, в което най-красивите спомени са разменените думи на чаша кафе.
Исмаел Рандал-Уийкс е творец от Куско, използващ стари предмети от сметищата за създаването на уникални устойчиви произведения на изкуството.
Виржилио Мартинес е един от петимата най-добри готвачи в света. Новатор с революционно значение, той вдъхва живот на традиционните ястия, дълбоко свързани с корените на родното му място.
Ной живее близо до Монтаня Аркоирис или Планината на дъгата. За да стигне до училище, той извървява разстояние, което при висока надморска височина му отнема около 4 часа на ден.
Сеу Зе е ботаник, живеещ в тропическите гори, който разработва методи за култивиране, изучаващи се по целия свят.
В Рио де Жанейро Рикардо Падула управлява център за развлечения за деца и ги възпитава да се хранят здравословно с плодовете на земята.
Сао Пауло е една от световните столици на графитите. Работата на Миняу (което е звукоподражанието на котешко мяукане на португалски) придава усещане за щастие, добро настроение и цвят на най-бедните квартали на градовете.
Lavazza Selva Alta е кафе от ферми, сертифицирани от Rainforest Alliance (Рейнфорест Алайънс). Rainforest Alliance е международна организация с нестопанска цел, която насърчава земеделските произведители да въвеждат устойчиви земеделски с цел опазване на горите, реките, почвата и дивата природа. Сертификатът на Rainforest Alliance също така показва, че работниците получават справедливо заплащане и се радват на по-достойни условия на живот и по-добър достъп до здравни грижи и образование за децата си.
Lavazza Cereja Passitais е кафе от ферми, сертифицирани от Rainforest Alliance. Rainforest Alliance е международна организация с нестопанска цел, която насърчава земеделските произведители да въвеждат устойчиви земеделски с цел опазване на горите, реките, почвата и дивата природа. Сертификатът на Rainforest Alliance също така показва, че работниците получават справедливо заплащане и се радват на по-достойни условия на живот и по-добър достъп до здравни грижи и образование за децата си.
Виржилио Мартинес съчетава Lavazza Selva Alta с най-добрите ястия.
Виржилио Мартинес съчетава Lavazza Cereja Passita с най-добрите ястия.
© 2022 LUIGI LAVAZZA SPA, всички права запазени – номер по ДДС: 00470550013 бизнес регистрационен номер: 257143, дялов капитал €25.090.000, платени изцяло