НАЗАД
8 минути
Кафе културa

Защитници на земята: пазителите на земята, зад обектива.

Публикувано на 28 март 18

Тридесет и шест снимки – по една за всяка страница на трите календара, посветени на „Защитниците на земята“.

Река от емоции: смелост, гордост, любов и мъка, запечатани завинаги от трима фотографа от международна величина.

 

Lavazza поверява първия календар от трилогията, този за 2015 г., на Стийв Маккъри.

Известен с артистичната си чувствителност, той разказва човешката история във време на военни конфликти, въвежда ни в изчезващи култури и ни води през древните и модерни традиции.

 

 

„Когато Франческа Лаваца предложи този проект, бях развълнуван и поласкан".

 

Стийв се зае с това да отдаде почит на Африка, на величавото достойнство на нейните народи и на тяхната история и традиции. Почит на нейните мъже и особено на жените, които извършват най-трудната работа.

 

Той успява да улови великия дух на континента, енергията и достойнството, като фокусира обектива си върху храната и традициите, свързани със земята. Традиции, които пазителите на земята със страст и в дух на саможертва съхраняват за децата си.    

02-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-sx.
03-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-dx.

 

 

Именно тази приемственост между поколенията от баща и син, съчетани с новата визия, че и младите имат на какво да научат по-възрастните, е темата на втория календар, заснет в Латинска Америка от Джозеф Антъни Лорънс.

 

Джоуи Л. е канадски фотограф, придобил известност с изследването на далечни земи и култури, като Индия и Етиопия. Снимките, които заснема за Lavazza, показват реални и необичайни обекти в ежедневни ситуации, за да разкрият невероятните земеделски практики и да ги направят достояние на широката публика.

 

„Вложихме много време, ресурси и най-вече страст в тези снимки".

 

Всеки кадър пресъздава темата От баща на син с перфектен баланс между новите възгледи и уменията, предавани през поколенията от далечното минало насам.    

04-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-fotofrafi-img-sx.
05-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-fotofrafi-img-dx.

 

 

„Това сътрудничество с Lavazza беше уникално, вълшебно изживяване".

 

Това твърдение на Денис Рувър е израз на мисълта, споделена от тримата фотографи, участващи в целия проект, който приключи в Азия през 2017 г. с френския фотограф, известен със своята отличителна чувствителност.

 

От самото начало той намира темата на последния календар Ние сме това, което изживяваме за изключително интересна и стимулираща от творческа гледна точка, защото показва връзката на човека с околната му среда.


За да постигне това, той изгражда формална връзка между два образа, единият от които е човешкото същество и неговите обичаи, а другият - дадено място, район или пейзаж.

 

 

Той заснема коренното население, земеделските стопани и хората, които живеят на брега на морето, като открива това, която ги свързва със средата им, отразено в лицата и характера им. Във всеки един от тях той вижда герой в тесен контакт със земята: нелек живот, който обаче хората живеят в мир.

 

След фотосесиите Стив, Джоуи и Денис признават, че са се върнали у дома, обогатени с важни уроци за живота. С надеждата, че са успели да предадат изпитаните чувства и че тези образи могат да променят начина, по който хората ги виждат.    

Открихме други статии, които могат да ви интересуват...

MAGAZINE
Преса за кафе или френска преса

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Кафе по падуански

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Морета фанез

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Анайбе, книга сред кафеените зърна

40 ръце

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
V60

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
AeroPress

Съвети за кафе

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Espresso

Съвети за кафе

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Syphon

Съвети за кафе

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Ex Machina: мисли за кафе машини

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Айс мока

Coffee Hacks

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ