Партньорството със „Спасете децата“Lavazza работи с организацията „Спасете децата“ повече от 15 години. С дарения на обща стойност 3 милиона евро Lavazza подкрепя проекти в Индия, Кот д'Ивоар и Мианмар, като подпомага и хуманитарни интервенции по спешност в Емилия-Романя и Непал. През годините компанията работи заедно със „Спасете децата“ по два важни проекта.Борба с недохранването в първите хиляда дни
Lavazza и „Спасете децата“ си сътрудничат по инициатива за борба с детската смъртност в Калкута чрез профилактика и лечение на недохранването. Основният акцент са първите 1000 дни от живота на децата: решаващият период, в който се развиват жизненоважни функции, както моторните и когнитивните способности. Проектът включва:
 • 14.173

  деца

 • 60

  учители

 • 5.719

  бременни или кърмещи жени

 • 388

  медицински специалисти

Нови перспективи за живот за юношите от гетата
Много тийнейджъри в Калкута живеят в гета или нездравословни градски райони, където липсват основни хигиенни и санитарни съоръжения. Lavazza и „Спасете децата“ създават възможности за най-маргинализираните юноши от бедни райони, за да ги изведат от условията на малтретиране и експлоатация и да ги въведат в света на заетостта по устойчив начин. Проектът ни позволи да обхванем над 101 уязвими юноши, да предоставим 240 часа обучение и последващо проследяване на заетостта.
През 2016 г. Lavazza и „Спасете децата“ допълнително задълбочиха връзките си чрез съвместната си работа по „Правата на децата и принципите на бизнеса“, насоки подкрепящи компаниите да зачитат и отстояват правата на децата.

Lavazza надгражда и традиционните отношения между НПО и корпоративните дарители, като със „Спасете децата“ работи за дългосрочното развитие на социалната устойчивост на проекта чрез прилагане на най-добрите практики за устойчивост в компанията.

ОТИДЕТЕ НА УЕБ САЙТА НА „СПАСЕТЕ ДЕЦАТА“