2016
2018

2017

by Денис Рувър

Денис Рувър

Дени Рувър е френски фотограф. Роден през 1967 г., живее и работи в Париж.

От 1992 г. насам Дени Рувър е създавал портрети както на водещи фигури от шоу бизнеса, така и на обикновени хора с необикновен живот, които самият той нарича „съвременни герои“. Много от неговите творби – изследвания на силата и крехкостта на човека, са излагани във Франция и по света, от ежегодното събитие за фотография Rencontres d’Arles до Международното изложение за съвременно изкуство FIAC, от Art Paris до Галерията на Париж, от културния център Джибау (Tjibaou) до Nouméa в LiFE в Сен-Назер.

През 2014 г. фестивалът Rencontres d’Arles показва видео инсталация на най-новата му серия, вдъхновена от френското: „Идентичности, интимни територии“. През 2015 г. музеят Kunst der Westküste в Германия бе домакин на изложбата „Отлив“ (Low Tide), а Галерия Барбадо в Лисабон представи някои от творбите му заедно с тези на Надав Кандер, Арно Рафаел Минкинен, Мартин Пар и други, в рамките на изложбата „Потрет на света“ (Portrait of the World). Освен това през лятото на 2016 г. Галерия CT в Межев, Франция, изложи отбрани творби от няколко негови серии. Портретите на Рувър са публикувани на страниците на основните френски и международни вестници. New York Times публикува портфолио от серията му „Отлив“.

Магичната „География на лицата“ (Georgaphy of Faces) е централен елемент от последната част от трилогията „Защитници на земята“ – концепция на Lavazza в сътрудничество със Slow Food. От Индия до Виетнам, през Лаос, и от Шри Ланка до Индонезия, визията на Дени Рувър изобразява дълбоката връзка между земята и хората, които я обитават: любовта към всяко кафеено растение, борбата с враждебния климат, желанието за научаване на нови техники, зачитането на традициите и ролите, както и съвкупността на различните общности в една и съща част на света. Наполовина човек, наполовина природа: 12 двойки снимки с лицето на мъж или жена, изобразени в своята същност и естественост, редом с пейзаж, представяш средата, в която живеят и работят.

 

СПЕЦИАЛНО СЪДЪРЖАНИЕ

ЯНУАРИ

ФЕВРУАРИ

МАРТ

АПРИЛ

МАЙ

ЮНИ

ЮЛИ

АВГУСТ

СЕПТЕМВРИ

ОКТОМВРИ

НОЕМВРИ

ДЕКЕМВРИ