2007
2009

2008

Най-величественото еспресо изживяване

by Финли Маккей

Финли Маккей

Роден през 1973 г. в Шотландия. Учи художествена фотография в Училището за изкуства в Глазгоу. През 2002 г. започва да работи самостоятелно. Първите му снимки разкриват изключително оригинален стил, основан на популярното изкуство, уличното изкуство и стила на комикс списанията, но и на класическата живопис. Неговото въображение, технически умения и експертно използване на осветлението му позволяват да се превърне в един от олимпийците на новото поколение фотографи. 

Кариерата му започва със списание New York Times през 2006 г., където работи върху важни портфолиа и няколко истории за корицата. През юли 2011 г. открива изложба в Националната портретна галерия в Лондон в чест на спортистите от олимпийските игри от 2012 г. С уникалното си въображение Маккей изобразява някои от най-важните съвременни знаменитости в шоу бизнеса и спорта. Портфолиото му като рекламен фотограф включва кампании за много световни марки.

Самата съблазън в пищна обстановка – така ни посрещат в двора си кралиците от календар номер 16, за да споделят едно наистина величествено изживяване. Всяка уважаваща себе си кралица има свой крал, а в календара кралят е еспресо Lavazza – върховният повелител във всяко изображение. Финли Маккей е роден през 1973 г. в Шотландия. След като завършва образованието си, се установява в Лондон, където става асистент на важни имена във фотографията, включително Илейн Константин, с която си сътрудничи на пълно работно време от 1999 г. до 2002 г.. Ранните му творби разкриват нов и оригинален стил, който черпи както от уличните изкуства и комиксите, така и от класическата английска живопис.

ЯНУАРИ – ФЕВРУАРИ

МАРТ – АПРИЛ

МАЙ – ЮНИ

ЮЛИ – АВГУСТ

СЕПТЕМВРИ – ОКТОМВРИ

НОЕМВРИ – ДЕКЕМВРИ