2006
2008

2007

Най-невероятното еспресо изживяване

by Еухенио Рекуенко

Еухенио Рекуенко

Роден в Мадрид през 1968 г., той работи за множество международни и испански вестници и сътрудничи в създаването на различни рекламни кампании за международни марки. Творбите му са излагани на изложби в Мадрид и Барселона, както и печелят Златен лъв на рекламния фестивал в Кан.

Някои от последните му проекти са: PhotoEspaña на фотофестивала в Нарден, Холандия, Арт Торонто (2007 г.), самостоятелна изложба в Париж и Маями и фотофестивала Matarte es Matarme, от които се ражда модното ревю за календара за 2009 г. Сред създадените от него музикални клипове е и Pretendo Hablarte. Получава първа награда на Международната филмова седмица в Мексико и златна награда за графика и бронзова награда за Екстериорна кампания на фестивала Sol Festival. Също така ръководи сценографията и художествената режисура на операта „Хугенотите“ в Ню Йорк.

На фона на въображаем град на престъпността в стила на американските комикси от 1940-те Рекуенко снима чувствени супергероини, непобедими благодарение на еспресо Lavazza. Умелата игра със светлините и цветовете запълва всяка сцена с ароматни намеци за кафе. Рекуенко се смята за един от най-креативните съвременни испански фотографи, известен по света с работата си в редакционната и рекламна област. Той има много изявен собствен стил, определян като „кинематографичен“ и „пейзажен“.

ЯНУАРИ – ФЕВРУАРИ

МАРТ – АПРИЛ

МАЙ – ЮНИ

ЮЛИ – АВГУСТ

СЕПТЕМВРИ – ОКТОМВРИ

НОЕМВРИ – ДЕКЕМВРИ