2000
2002

2001

Приятели и още

by Мартине Франк и Ричард Калвар

Мартине Франк и Ричард Калвар
Мартине Франк

Роден в Антверпен, Белгия през 1938, Франк прекарва детството си в Англия и Съединените щати. Тя започва работа като фотограф през 1963 г. в Китай, Япония и Индия. През 1965 г. минава на свободна практика и прави портрети на художници, писатели и най-вече репортажи по хуманитарни въпроси и въпросите на феминизма. Има множество публикувани книги и е председател на фондация Cartier-Bresson. През целия си живот е официалният фотограф на Théâtre du Soleil от основаването му през 1964 г. През 1983 г. се присъединява към агенция Magnum.

 

 

Ричард Калвар

Калвар е роден в Ню Йорк през 1944 г. След като завършва университета в Корнуел, работи като асистент на френския моден фотограф Жером Дюкро. Дълго пътуване до Европа през 1966 г. с фотоапарат на рамо го убеждава да се захване с тази професия. През 1972 г. участва в основаването на фотографската агенция Viva в Париж, а през 1977 г. става активен член на агенция Magnum, а впоследствие - и неин вицепредседател и председател. Журналистическото портфолио на Калвар включва работата му Франция, Италия, Англия, Япония и САЩ, включително в рекламна и журналистическа фотография. Той участва с много колективни изложби, а през 2007 г. центърът за европейска фотография Maison Européenne de la Photographie посвещава на труда му голяма ретроспекция, придружена и от книгата му „Earthlings“ (Земляни).

В изданието за 2001 г.: разкази за живота и приятелството около чаша кафе през интроспективните лещи на двама от най-големите фоторепортери в агенция Magnum: Мартине Франк и Ричард Калвар. Франк е родена в Белгия през 1938 г. През 1965 г. минава на свободна практика и прави портрети на художници, писатели и най-вече репортажи по хуманитарни въпроси. Калвар е роден в Ню Йорк през 1944 г. След дълго пътуване из Европа започва като фотограф, специализиран в сцените на ежедневния градски живот.

ЯНУАРИ

ФЕВРУАРИ

МАРТ

АПРИЛ

МАЙ

ЮНИ

ЮЛИ

АВГУСТ

СЕПТЕМВРИ

ОКТОМВРИ

НОЕМВРИ

ДЕКЕМВРИ