1999
2001

2000

Семейства – Портрети около кафе

by Елиът Ъруит

Елиът Ъруит

Роден в Париж през 1928 г. в семейство на руснаци, той прекарва детството си в Милано, преди да се върне във френската столица и в крайна сметка да се установи в САЩ. През 1948 г. се среща със Стайхен, Робърт Капа и Рой Страйкър в Ню Йорк, а именно Капа го кани да се присъедини към агенцията Magnum Photos през 1953 г. Оттогава Елиът е член на престижната група, в която често изпълнява ролята на председател. 

През 1970 г. започва да продуцира филми – общо 17 в цялата си кариера, включително документални, комедии и сатира. Организира самостоятелни изложби в Америка, Париж, Мадрид и Лондон. В течение на кариерата си е публикувал повече от 20 книги.

С началото на новото хилядолетие календарът предлага оригиналния разказ в снимки по темата за европейските семейства в характерното за стила на Елиът Ъруит безвремие. Разбира се, в центъра на всичко е кафето – напитка, която с различните си форми и ритуали бележи моменти от деня на всеки един. Елиът Ъруит е от руски произход, роден в Париж през 1928 г. През 1939 г. се мести в Съединените щати, където учи фотография и кино. През 1950 г. започва работа като професионален фотограф на свободна практика.

ЯНУАРИ

ФЕВРУАРИ

МАРТ

АПРИЛ

МАЙ

ЮНИ

ЮЛИ

АВГУСТ

СЕПТЕМВРИ

ОКТОМВРИ

НОЕМВРИ

ДЕКЕМВРИ