Business
РЕШЕНИЯ ЗА ХРАНИТЕЛНИ УСЛУГИ
@БИЗНЕС РЕШЕНИЯ

Върхови постижения с компенсиране на емисиите от CO₂

Нашите капсули кафе не биха могли да бъдат истински съвършени, ако не се погрижим за околната среда и техния въглероден отпечатък. Затова нашите продукти са изработени така, че да компенсират емисиите от CO₂. Сега вече са наистина върховни.

Към днешна дата всички капсули Lavazza Firma и Blue са с компенсирани емисии от CO₂. Класическото и уникално изживяване на Lavazza с всички аромати и вкусове на нашите блендове, сега се предлага в първокласни капсули с компенсирани емисии от CO₂. 

Новите капсули на Lavazza с компенсиране на емисиите от CO₂

Нашият подход към въглероден неутралитет започва с намаляване на емисиите по цялата верига на Lavazza за създаване на стойност. През 2020 г. започнахме да прилагаме плана си чрез неутрализиране на преките емисии и постигане на пълна компенсация на емисиите от CO₂. Това е част от нашия по-голям ангажимент към устойчивост, наречен Blend for Better. Той обхваща много проекти, следващи целите за устойчиво развитие на ООН за 2030 г. в 4 ключови области: грижа за околната среда, изграждане на благоприятен цикъл, създаване на възможности и образование за промяна.

Открийте повече

Какво конкретно значи това?

Нашият подход към въглеродна неутралност започва с намаляване на емисиите. Тъй като сме наясно, че не всички емисии могат да бъдат намалени наведнъж, Lavazza използва въглеродно компенсиране на остатъчните емисии, като подкрепя различни проекти. Компенсираме годишните си въглеродни емисии спрямо обемите на продадени капсули. За 2022 г. компенсацията се равнява на: 

Системата за кафе Blue от Lavazza 


318 165 860 км с автомобил

Среден разход при транспорт в лек автомобил. Средната стойност взема предвид двигателите с вътрешно горене и електрическите автомобили, различните класове и размери на автомобилите и видовете гориво. За електрически автомобили се взема предвид само автомобил със среден размер. 183 542 пътувания Париж – Ню Йорк на пътник

Пробег от 5 849,32 км от самолет за дълги разстояния при 80% заетост. Произведени са 30 458 173 пакета хартия

За стандартен пакет хартия се считат 500 листа формат А4. Грамаж 75 г/м2, лека хартия с покритие, опаковката не се взема предвид.


 

Системата за кафе Firma от Lavazza


99 774 030 км с автомобил

Среден разход при транспорт в лек автомобил. Средната стойност взема предвид двигателите с вътрешно горене и електрическите автомобили, различните класове и размери на автомобилите и видовете гориво. За електрически автомобили се взема предвид само автомобил със среден размер.57 557 пътувания Париж – Ню Йорк на пътник

Пробег от 5 849,32 км от самолет за дълги разстояния при 80% заетост.Произведени са 9 551 417 пакета хартия

За стандартен пакет хартия се считат 500 листа формат А4. Грамаж 75 г/м2, лека хартия с покритие, опаковката не се взема предвид.


Жизнен цикъл на продуктите

Въведените дейности за компенсация на емисиите на CO₂ при производството на капсулите Lavazza Firma и Blue обхващат целия жизнен цикъл на продукта – от отглеждането на кафе до края на живота на продукта, през всички етапи на производство, транспорт и унищожаване на отпадъците. 

alt
Доставка на кафе
Пакетиране
Пакетиране
Производство
Производство
Дистрибуция
Дистрибуция
Употреба
Потребление
Край на живота
Край на живота
Доставка на кафе
Доставка на кафе
Пакетиране
alt
Производство
alt
Дистрибуция
alt
Край на живота
alt
alt
alt

Неутралност по отношение на CO₂ – на прав път сме.

Lavazza е един от водещите световни играчи в хранително-вкусовата промишленост. Затова производството на кафе с най-добро качество е само част от нашата мисия, защото няма да представлява нищо, без да обмислим как да го направим.

Ангажиментът ни е да направим най-доброто, което можем, за да използваме устойчиви ресурси, да осигуряваме честен труд на производителите на кафе и, разбира се, да намалим емисиите на CO₂ в нашата верига на доставки!

 

alt
Lavazza
alt
Опазване на климата
alt
Екологична устойчивост
alt
Съзнателна устойчивост
Отговорно използване на ресурсите
Lavazza
Опазване на климата

Кафе за Вашия бизнес

Открийте нашите блендове кафе за баристи, за да споделите незабравимото изживяване с клиенти.

Открийте повече

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.