• Принтирайте
  • Направете отметка

ВКУСЪТ НА МЛЯНОТО КАФЕ

Проектът

Цел на проекта

За да открием начините, по които утайка от кафе, ресурс, качествен ресурс, може да бъдат използвана повторно.

Дейности в ход

Проектът започва със събирането на смляното кафе, което след това се използва повторно в редица промишлени процеси за създаване на нови продукти и добавя стойност към материал, който преди това би бил изпратен в депото. Някои примери? Мастило, ядливи гъби и пелети могат да бъдат получени от самата утайка. Биополимери, хартия, текстил, активни въглени и тухли са получени от целулозата, съдържаща се в кафе утайката, докато маслата могат да се използват за козметика и биодизел.
Фото галерия
Проектът е част от системна програма за околната среда, икономическата и социалната устойчивост стартира през 2007 г., в която ние работим в тясно сътрудничество с Министерството на архитектурата и дизайна в Торино Политехническия.