• Принтирайте
  • Направете отметка

LAVAZZA И НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ФОТОГРАФИ

Взаимно вдъхновение чака да бъде открито

Всяка година, с всеки нов календар, Lavazza си сътрудничи с престижен и уважаван фотограф, проект, чрез който потвърждава и обновява имиджа си. Този ежегоден ритуал от една страна потвърждава сигурността и неповторимия стил на компанията, а от друга страна ѝ помага да остане в крак с времето - дори и една крачка напред.  Духът на Lavazza е мотивирал създаването на вдъхновяващи, бляскави

и нестандартни снимки: с една дума - незабравими. Важни имена на майстори на световната фотография, които са участвали в снимките, са: Helmut Newton, Ellen von Unwerth, Ferdinando Scianna, Albert Watson, Marino Parisotto, Elliot Erwitt, David LaChapelle и много други. Научете повече за тях от кратките биографии в този раздел.

Джоузеф Антъни Лорънс - Неговият календар на Lavazza: 2016 г.
Джоузеф Антъни Лорънс Неговият календар на Lavazza: 2016 г.

Джоузеф Антъни Лорънс, известен най-вече като Джоуи L., е младият фотограф зад 2016 Lavazza календар на.

Роден през 1989 г. в Онтарио, Канада, той живее и днес работи в Ню Йорк, на любим театър за фотографски неговите портрети. "Хелоуин в Бруклин" е негов личен проект, посветен на маскираните герои, които забавляват, че област в Голямата ябълка през тази празничност, предлагащи на публиката съвсем личен поглед на душата на града.

Собствената му любопитство за различни начини на живот му е донесла на нови и непознати територии - от светите земи на Варанаси, Индия, до Южна Етиопия, кюрдските райони на Ирак и Сирия - което го прави един от най-търсените фотографи.

 

 

Неговата календар:
- От баща на син

Стив МакКъри Неговата календар на Lavazza: 2015 г
Стив МакКъри Неговата календар на Lavazza: 2015 г.

Роден в предградие на Филаделфия, Пенсилвания, МакКъри учи кино в Пенсилванския щатски университет. Той е фотографът, който донесе на света на първите снимки от конфликта в Афганистан. От тогава, благодарение на острото си око и неговия изключителен ангажимент, архив на Стив обхваща конфликти, изчезващите култури, древни традиции и съвременни култури - но винаги запазва човешкия елемент.

МакКъри е призната с някои от най-престижните награди в индустрията, включително и на Робърт Капа златен медал, Националната награда за фоторепортерите и Кралската Фотографска общество Centenary медал. сътрудничеството му с Lavazza започна преди повече от десет години с Tierra ¡! проект.

Неговата Lavazza календар:
- Защитниците на Земята

Martin Schoeller - фотограф за календара Lavazza 2014
Martin Schoeller фотограф за календара Lavazza 2014

Той е роден в Мюнхен, Германия, през 1968. Живее и работи в Ню Йорк. Отраснал в Германия, той е дълбоко повлиян от портретите на August Sander на бедната, работеща класа и буржоазия, както и от Bernd и Hilla Becher, които създават училище познато като Becher-Schüler. Schoeller работи като асистент на Annie Leibovitz от 1993 до 1996. Фотографииите на Schoeller спечелили няколко отличия, присъдени от престижни журита, като Society of Publication Designers, Alfred Eisenstaedt Awards и американското общество на редакторите на списания и специализирани списания като Communication Arts, American Photo, Photo District News.

Неговият календар:
- Вдъхновяващи готвачи

Фотограф Mark Seliger - неговия Lavazza календар: 2011 и 2012
Mark Seliger Неговия Lavazza календар: 2011 и 2012

Роден в Амарило (Тексас) през 1959 г., той е кръстен Майстор фотограф на Rolling Stone през 1992 г., където заснема над 125 кавъра. През 2002 г. той започва да работи с Condé Nast Publications. Той е публикувал няколко книги и получава множество награди, като например тези на The Society of Publication Designers, The Alfred Eisenstaedt Award, Communication Arts, American Photography и Photo District News. Той получи награда Lucie за изключителни постижения в портретната живопис.

Неговите календари:
- The Lavazzers 2012
- Да се влюбиш в Италия 2011

Фотографът Miles Adridge - неговите календари на Lavazza: 2010 г. и 2012 г.
Miles Adridge Неговите календари на Lavazza: 2010 г. и 2012 г.

Той е роден в Лондон през 1964 г. Негови фотографии са публикувани в много влиятелни списания и изложени в галерии по целия свят. Той е правил самостоятелни изложби в Америка и Европа. Негови творби са част от постоянните колекции на National Portrait Gallery и музея Victoria and Albert в Лондон, и на Центъра по фотография в Ню Йорк. Картини за Фотографии, голяма монография на неговата работа, включително рисунки от скицника му, са публикувани през 2009 г. от Steidl. Той живее в Лондон с жена си и четирите деца.


Неговите календари:
- The Lavazzers 2012
- Италианското еспресо преживяване – Allegro con Brio 2010

Фотографът Eugenio Recuenco - неговите Lavazza календари: 2007 г. и 2012 г.
Eugenio Recuenco Неговите календари на Lavazza: 2007 г. и 2012 г.

Роден в Мадрид през 1968 г., Eugenio Recuenco е работил за испански и международни списания и за рекламни кампании на различни международни марки. Той излага творбите си в Мадрид и Барселона и е награден със златен лъв на Международния рекламен фестивал в Кан.

Сред последните му проекти: PhotoEspaña на Naarden Fotofestival в Холандия, Art Toronto (2007), лично изложение в Париж, Miami Photo Festival и Matarte es Matarme, от която се роди календара Fashion Show 2009. Той също така създава музикални клипове като "Pretendo hablarte". Той получава първото място на Международната филмова седмица в Мексико, златната награда за графика и бронзовата награда в екстериорната кампания на фестивала в Sol. Той също така е отговорен за сценография и творческото направление на операта The Huguenots в Ню Йорк.

Неговите календари:
- The Lavazzers 2012
- The Most Incredible Espresso Experience 2007

Фотографът Ellen von Unwerth - нейните календари на Lavazza: 1995 г., 2006 г. и 2012 г.
Ellen von Unwerth Нейните календари на Lavazza: 1995 г., 2006 г. и 2012 г.

Тя е родена през 1954 г. във Франкфурт, Германия. Работата на Ellen von Unwerth предлага отчетливо сексуална и игрива версия на фотографията за мода и красота. В допълнение към кариерата си като моден фотограф, режисьор, продуцент и режисьор, работата й е събранa в многобройни книги и две фото-новели, често заедно със свeтовни изложби.
Нейните фотографии са излагани международно. Нейните чувствени кампании за Guess в ранната 1990-та стартират търговската й кариера, следват няколко други кампании, както и серия от реклами за Sex and the City. Von Unwerth също се впуска в режисирането на късометражни филми и реклами.


Нейните календари:
- The Lavazzers 2012
- The First Class Espresso Experience 2006
- Календар 1995

Фотографът Erwin Olaf - неговите календари на Lavazza: 2005 г. и 2012 г.
Erwin Olaf Неговите календари на Lavazza: 2005 г. и 2012 г.

Роден в Холандия през 1959 г., Erwin Olaf е един от най-иновативните артисти в областта на фотографията. През 1988 г. той спечели конкурса за Млад европейски фотограф в Германия и продължи със спечелване на Сребърен лъв в Кан през 1998 г. и след това отново през 2001 г. за рекламните си кампании за Diesel и Heineken. През септември 2003 г., Музеят Groninger откри ретроспективна изложба на 25 години от неговата работа, с повече от 200 фотографии, както и множество клипове.

През 2010 г., Louis Vuitton възлага серии от портрети на Olaf, в сътрудничество с Rijksmuseum в Амстердам. Той публикува много книги и печели редица награди по света. Наскоро той получи наградата Lucie за работата си.Неговата работа е включена в няколко самостоятелни изложби по цял свят. Негови творения са част от постоянните колекции на няколко холандски музея.

Неговите календари:
- The Lavazzers 2012
- Espress Yourself 2005

Фотографът Thierry Le Gouès - неговите календари на Lavazza: 2004 г. и 2012 г.
Thierry Le Gouès Неговите календари на Lavazza: 2004 г. и 2012 г.

Роден в Брест (1964 г.), Thierry започва своята кариера като моден фотограф през 1986 г., работейки за Condé Nast Италия, Vogue и L’Uomo Vogue. Тогава работи за други важни престижни списания. Le Gouès е един от основателите на списанието French – Revue de Modes и също така поставя името си на редица международни рекламни кампании. Той в момента живее в Париж.

Неговите календари:
- The Lavazzers 2012
- 2004 Mission to Espresso

Фотографът Jean-Baptiste Mondino - неговият календар на Lavazza за 2003 г.
Jean-Baptiste Mondino Неговият календар на Lavazza за 2003 г.

Той е роден във Франция през 1949 г. Започва своята кариера в Лондон като DJ и композитор, преди работа като арт директор в парижка рекламна агенция. След това той се включва в света на изкуството и фотографията, работи като фотограф на свободна практика и режисьор на видео клипове и реклами. Неговите снимки са включени в различни модни и дизайнерски списания. Той е снимал много известни личности от света на музиката, киното и модата, създава много кавър записи и насочени музикални клипове за световноизвестни артисти.

Неговите календари:
- Espresso and Glamour 2003

Фотографът David LaChapelle - неговите календари на Lavazza: 2002 г. и 2012 г.
David LaChapelle Неговите календари на Lavazza: 2002 г. и 2012 г.

Кариерата на David LaChapelle започва през 1980-та в галериите на Ню Йорк Работата му хваща окото на Анди Уорхол, който му предлага първата професионална фотографска работа в списание Interview. Там, LaChapelle започва да снима най-известните лица на времето. Не след дълго той снима за най-добрите списания в света и създава запомнящи се рекламни кампании. След това LaChapelle разширява дейността си и работи като режисьор на музикални клипове, живи театрални представления, както и документални филми. Негови творби наскоро са показани в някои от най-престижните галерии и музеи в света.

Способността на LaChapelle да създава сцени от крайната реалност с помощта на богати и живи цветове прави работата му моментално разпознаваема и често еталон. Казано по-просто, той е единственият фотограф днес, чиято работа надминава редакционната контекст, за който е направена и е съхранена от пословичната проницателност на съвременната творческа интелигенция.

Неговите календари:
- The Lavazzers 2012
- Espresso and Fun 2002

Martine Franck & Richard Kalvar - техният Lavazza календар: 2001
Martine Franck & Richard Kalvar Техният Lavazza календар: 2001

Martine Franck
Martine Franckе роденa в Антверпен, Белгия, през 1938 г., но е израснала в Англия и Съединените щати. Тя започва да работи като фотограф през 1963 г. в Китай, Япония и Индия. През 1965 г. започва да работи на свободна практика, правейки портрети на художници и писатели, но с основно отношение към репортажи за човешките интереси и условията на жените. Тя е публикувала много книги и е председател на фондация Henri Cartier-Bresson. Тя е официален фотограф на Théâtre du Soleil , откакто е създаден през 1964 г. През 1983 г. тя се присъединява към агенция Magnum.

Richard Kalvar

Роден в Ню Йорк през 1944 г., след като учи в университета Корнел, той започва работа като асистент на френския моден фотограф Jérôme Ducrot. През 1966 г. дълго пътуване в Европа, влачене на камера, го убеждават да стане фотограф. Той помогнал на фото агенция Viva в Париж през 1972 г. и през 1977 г. той става пълноправен член на Magnum, също служи като заместник-председател и президент. Kalvar работи във Франция, Италия, Англия, Япония и Съединените щати, съчетавайки фотографско проучване с позиции като журналист и търговски фотограф. Участвал е в редица колективни изложби. През 2007 г. главната ретроспективна изложба на работата му се състоя в Maison Européenne de la Photographie и е придружена от книга, озаглавена Earthlings.


Техния календар:
- Friends&More 2001

Фотографът Elliott Erwitt - неговите календари на Lavazza: 2000 г. и 2012 г.
Elliott Erwitt Неговите календари на Lavazza: 2000 г. и 2012 г.

Роден от руски родители в Париж (1928), той прекарва детството си в Милано, преди да се върне в Париж и най-накрая да се установи в САЩ. През 1948 г. той среща Steichen, Robert Capa и Roy в Ню Йорк, и Capa е този, който го кани да се присъедини към Magnum Photos през 1953 г. Erwitt става член на тази престижна група след това, и е бил неин президент няколко пъти. През 1970 г. той започва да произвежда филми. Като цяло, Erwitt е произвел седемнадесет комедии, документални и сатирични филми. Той също така успява да създаде самостоятелни изложби в САЩ, Париж, Мадрид и Лондон. По време на кариерата си той е публикувал повече от 20 книги.

Неговият календар:
- The Lavazzers 2012
- Families 2000

Агенцията Magnum Photos - техният календар на Lavazza: 1999 г.
Агенция Magnum Photos Техният календар на Lavazza: 1999 г.

Основана през 1947 г., Magnum Photos е еднa от най-добрите агенции в света на фотографията. Съвместна собственост на фотографите, които са част от нея, агенцията е проектирана да даде на своите членове голяма свобода на действие, насърчавайки изразяването на индивидуалното творчество и индивидуални характеристики. Фотографите на Magnum са известни с това, че отразяват едни от най-важните репортажи от последните десетилетия, документиращи войни, природни бедствия и социални събития, но също и аспекти на обществото, които не са обхванати от традиционната журналистика.

Техният календар:
- The Sensual World of Coffee 1999

Фотографът Marino Parisotto - неговите календари на Lavazza: 1998 г. и 2012 г.
Marino Parisotto Неговите Lavazza календари: 1998 и 2012

Роден през 1963 г. от италианските родители, които живеят в Торонто, при завръщането на семейството в родната им страна, той се установява в Милано, посещава Sacro Cuore Catholic University в града, където специализира в икономиката и търговията. Той започва да работи като директор на рекламна агенция, специализирана в областта на модата и дизайна. Въпреки сравнително късното начало като фотограф, неговата каирера променя получените неочаквани резултати: той е работил с престижни модни марки и снима актьори, включително Hugh Grant и Eva Mendez.

Marino Parisotto обича естествената светлина и широко отворени пространства като пустини и морето: картините му се фокусират върху действия и силата на съблазняването. Неговата работа е романтичен, мечтателна, елегантна и никога вулгарна. Той разделя времето си между Ню Йорк, Париж и Милано.

Неговите календари:
- The Lavazzers 2012
- Elisir d’amore 1998

Фотограф Albert Watson - неговите Lavazza календари: 1997 и 2012
Albert Watson Неговите Lavazza календари: 1997 г. и 2012 г.

Роден в Единбург, Шотландия, той учи графичен дизайн в Duncan of Jordanstone College of Art and Design в Дънди, сле дтова кино и телевизия в London Royal College of Art. През 1970 г. той се премества в САЩ, заедно с жена си Елизабет. Неговият отличителен стил е забелязан от американски и европейски модни списания. През 1975 г. Albert Watson печели награда Грами и през 1976 г. получава първата си професионална задача за Vogue. Той е публикувал няколко книги и организира редица самостоятелни изложби в различни музеи и галерии.

Watson също създава успешни рекламни кампании и режисира много телевизионни реклами. Photo District News номинира Уотсън за един от 20-те най-влиятелни фотографи на всички времена. Той печели Lucie Award, три Andy, Centenary Medal, награда за цялостно творчество от Кралското фотографско общество и награда Грами (за обложката на албума на Mason Proffit ).


Неговите календари:
- The Lavazzers 2012
- Le due anime del caffè 1997

Фотограф Ferdinando Scianna - неговият Lavazza календар: 1996
Ferdinando Scianna Неговият Lavazza календар: 1996

Той е роден в Сицилия през 1943 г. През 1963 г. той среща Leonardo Sciascia, с които публикува няколко книги. През 1967 г. се премества в Милано, където започва да работи за седмичника L'Europeo като фото журналист и специален кореспондент. След това той заминава за Париж, където е работи 10 години като кореспондент, пише за политика, фотография и литература за неуредени списания от парижката културна сцена.

През 1982 г., той се присъединява към престижната Magnum agency, благодарение на майстор фотограф Henri Cartier-Bresson. Той публикува много книги. Днес той редува репортажа, модните задачи, рекламата, сътрудничества с писатели и портрети и е постигнал международно признание, като същевременно продължава да работи като журналист.Неговите календари:
- 1996 Calendars

Фотограф Helmut Newton - неговите Lavazza календари: 1993 и 1994
Helmut Newton Неговите Lavazza календари: 1993 и 1994

Той е роден в Берлин през 1920 г., син на еврейски животновъд и американска майка. Той се интересува от фотография от най-ранна възраст и през 1938 г. се премества в Сингапур, за да работи като фотожурналист. В края на Втората световна война, той отваря фотографско студио в Мелбърн и започва да работи като фотограф на свободна практика в сътрудничество с няколко списания, сред които Playboy. Започвайки през 1960, той се ангажира с кариера като професионален моден фотограф. Негови снимки, характеризиращи се с изтънчена еротика и разкриващи великолепен фотографска техника правят революция в модната фотография. Той почива в Лос Анджелис през 2004 г. след автомобилна катастрофа.

Неговите календари:
- 1994 Calendar
- 1993 Calendar