• Принтирайте
  • Направете отметка

ИСТОРИЧЕСКИТЕ КАЛЕНДАРИ LAVAZZA

Пътуване в историята на скъпоценните колекционерски произведения

Първият календар на Lavazza е публикуван през 1993 г. и е заснет от Хелмут Нютон.
Това е началото на едно вълнуващо пътешествие, основано на специалните отношения между фотографията и кафето Lavazza. И двете са деца на нашата епоха, източници са на енергия и са съблазнителни: въпреки че се консумират бързо, удоволствието, което те предлагат, продължава като възхитителен оставащ вкус.

Календарът бързо става търсен и скъпоценeн колекционерски артикул, водещ играч в международните послания на Lavazza, с най-добрите фотографи, които се редуват зад фотоапарата.

Календарът Lavazza 2018 by Platon "2030: What are you doing?" Календарът Lavazza 2018 by Platon

 Въпросът, който дава живот на Календара 2018 е целенасочено директен, провокиращ и обръща покана към приемането на 17-те Цели за Устойчиво Развитие, определени от Обединените Нации, които да бъдат постигнати до 2030 г. - последната дата, определена точно от ООН, за да се превърне планетата в едно по-устойчиво място.

Календарът представя лицата на някои от главните герои, които а приели предизвикателството на промяната с конкретни действия и въздействащи инициативи, хора, които могат да бъдат източник на вдъхновение за всички. Чрез своите портрети те ще ни разказват в продължение на една година за целите, на които те са посланици: от чистата вода до равенството между половете, от качественото образование до климата, от устойчивото потребление до зачитането на биологичното разнообразие.

Независимо, че 2030 г. изглежда далече, Календарът Lavazza 2018 иска да ни напомня всеки ден, че всички трябва да се борим в първите редици за бъдещето, което обичаме.

Календарът на Lavazza за 2017:
- "2030: What are you doing?"

Календарът на Lavazza за 2017 г. от Денис Роувър WE ARE what WE LIVE Календарът на Lavazza за 2017 г. от Денис Роувър

 

Магията на „географията на лицата“ е главното действащо лице на календара на Lavazza за 2017 г. „We Are What We Live” - ние сме мястото, което обитаваме.
„We are what we live” е последното пътуване от трилогията на The Earth Defenders, замислено от Lavazza в сътрудничество със Slow Food. От Индия до Лаос и Виетнам, от Шри Ланка до Индонезия, през обектива на фотографа Денис Роувър се разказва дълбоката връзка между земята и хората, които живеят по нея: любовта към всяко кафеено растение, борбата срещу неблагоприятния климат, желанието за усвояване на нови техники, спазването на традициите и ролите, единението на различни общности в едно и също кътче на света.

Едната половина е човек, а другата половина- неговата среда: календарът на Lavazza „We Are What We Live” е съставен от 12 двойни фотоса, поставени един до друг. От едната страна има изчистена портретна снимка на мъж или жена, показани в своята същност и естественост. От другата е показано място, пейзаж, който изобразява средата, в която живеят и природата, която обработват. В снимките на Роувър имаме усещането, че двете половини – човек и околна среда – се наслагват и моделират взаимно: всеки портрет е и пейзаж, а всеки пейзаж в крайна сметка е портрет.

Календарът на Lavazza за 2017
- We are what we live

The 2016 Lavazza Calendar by Joey L ОТ БАЩА НА СИН Календарът на Lavazza за 2016 г. от Джой Л.

 

Lavazza и Slow Food представят "От баща на син", новият календар за 2016 г., създаден от младият канадски фотограф Джой Л.

Обект на неговите фотографии са #Earthdefenders: съвременни герои на Земята, които благодарение на знанията от бащите си защитават биологичното разнообразие и насърчават устойчивото развитие. Фотографският репортаж, заснет в Централна и Южна Америка, представлява естественото развитие на календара на Lavazza за 2015 г. и ще допринесе за поддържането на инициативата Slow Food Terra Madre Giovani - Ние храним планетата

За пореден път тази година календарът ще бъде продаван като лимитирана серия, именно за да подкрепи проекта Terra Madre Giovani.

Календарът на Lavazza за 2016
- From Father to Son

Calendario 2015 Защитниците на Земята Календарът на Lavazza за 2015 г. от Стив МакКъри

 

Календарът на Lavazza за 2015 г. от Стив МакКъри, създаден със Slow Food, е фотографско пътуване, което разказва за всекидневните героични истории на Защитниците на Земята: мъже и жени, които с кураж, гордост и всеотдайност защитават своите проекти в Африка. По този начин Lavazza и Slow Food подкрепят хранителните традиции и са на страната на всички Защитници на Земята, които са символ на надеждата за местните общности, посланици на възможно развитие и по-добро бъдеще.
В своите 12 снимки МакКъри е успял да увековечи душата, силата и човечността на Защитниците на Земята. За първи път календарът на Lavazza за 2015 г. ще бъде пуснат в продажба като лимитирана серия за подкрепа на проекта "10000 градини в Африка".

Календарът на Lavazza за 2015
- The Earth Defenders

INSPIRING CHEFS Вдъхновяващите шеф готвачи 2014 - Мартин Шьолер

 

Невероятна алхимия между фотографи и истории с почти кинематографично качество, естествено последователнa серия, която говори за вдъхновение. И кафе. Известният фотограф Шьолер обръща центъра на вниманието към готвачите, които вдъхновяват своята мантра в кухнята.

Фотографът: Мартин Шьолер.

Той е роден в Мюнхен, Германия, през 1968 г. Дълбоко е повлиян от портретите на Аугуст Сандер на работническата класа, както и от Бернд и Хила Бехер. Той е работил като асистент на Ани Лейбовиц 1993-1996.

Календарът на Lavazza за 2014
- Inspiring Chefs

1/365 The 2013 Lavazza Social Calendar 1/365 Социалният календар Lavazza 2013
1/365 - Социалният календар Lavazza 2013 е календарът за 2013 на Lavazza: не традиционния календар, а видео монтаж, който разказва историята на годината в един ден през 12 теми. Работа направена от избрани снимки и видеоклипове, качена от потребители, които правят първия цифров календар на Lavazza "жив".

 

 

Творецът: Marco Brambilla

С опит в киното и научната фантастика, Marco Brambilla е нов творец на видео монтажа и е получил признание от музея на модерното изкуство в Сан Франциско и на Sundance Film Festival.

THE LAVAZZERS THE LAVAZZERS 2012 г. - 12 специални фотографа

The Lavazzers е името на двадесетото издание на календара на Lavazza, който в чест на толкова важно събитие събира 12 майстора на фотографията, които помогнаха да постигне такъв успех през годините: Erwin Olaf, Thierry Le Gouès, Miles Aldridge, Marino Parisotto, Eugenio Recuenco, Elliott Erwitt, Finlay MacKay, Mark Seliger, Annie Leibovitz, Albert Watson, David LaChapelle, Ellen von Unwerth.

Те се включиха ентусиазирано в игра, в чест на техните най-специални отношения с кафе Lavazza чрез автопортрети. Водени от агенция Armando Testa, която е работила и за тазгодишния календар, 12-те фотографа интерпретират себе си чрез новаторски, необикновени и много творчески снимки.

Открийте повече за фотографите:

Erwin Olaf
Thierry Le Gouès
Miles Aldridge
Marino Parisotto
Eugenio Recuenco
Elliott Erwitt
Finlay MacKay
Mark Seliger
Annie Leibovitz
Albert Watson
David LaChapelle
Ellen von Unwerth

ДА СЕ ВЛЮБИШ В ИТАЛИЯ ДА СЕ ВЛЮБИШ В ИТАЛИЯ 2011 г. – Mark Seliger
Италия е място, в което хората се влюбват: и всеки, който е бил тук поне веднъж, го знае. Трябва да е нещо във въздуха или предполагаме е красотата на пейзажите, мекия климат и очарованието на местната архитектура, които предполагат най-възвишени настроения: в Италия, страстта е най-чистата. И това е темата на календара на Lavazza за 2011 г.: леко, но интензивно пътуване през фотографии, разказани в остроумен и иреален тон от американския фотограф Mark Seliger.

Фотографът: Mark Seliger
He е роден в Тексас през 1959.
Неговият първи ангажимент като професионален фотограф е за Rolling Stone. За 10 години, той е заснел повече от 125 корици и ръководил множество музикални клипове.
Моделите:
Olivia Wilde, Tao Ruspoli, Bill Gentle, Monica Castillo, Enrique Palacios, Noot Seear, Cedric Bihr, Liliana Dominguez, Alessandro Giallocosta, Violet Budd, Jeisa Chiminazzo, Ivan Olita


Местата:
Капри - Италия, Неапол - Италия, Верона - Италия, Тоскана - Италия, Венеция - Италия, Флоренция - Италия

ПРЕЖИВЯВАНЕТО ДА ПИЕТЕ ИТАЛИАНСКО ЕСПРЕСО - Allegro con Brio ИТАЛИАНСКОТО ЕСПРЕСО ПРЕЖИВЯВАНЕ 2010 г. – Майлс Олдридж

Звездата на календара на Lavazza за 2010 г., The Italian Espresso Experience, е италианската музика, световен посланик на таланта, позитивния дух и начин на живот. Този изненадващо оптимистичен календар е бил произведен от влиятелния британски фотограф Майлс Олдридж, който е направил 7 запомнящи се кадъра.


Фотографът: Miles Aldridge
Той обича цветове, които не съществуват сред природата- фосфоресциращ жълто, розова дъвка и светло зелена имитация на трева - и диалектиката на противоположностите. Не е случайно, че неговия стил се нарича Futuretrò: микс от ретро и футуризъм, осветен от една наелектризираща популярна палитра. Научете повечеМоделите:
Bianca Balti, Georgia Frost, Lydia Hearst, Daisy Lowe, Alexandra Tomlinson, Alek Alexeyeva

Местата:
Рим- Италия

>
ИТАЛИАНСКОТО ЕСПРЕСО ПРЕЖИВЯВАНЕ ИТАЛИАНСКОТО ЕСПРЕСО ПРЕЖИВЯВАНЕ 2009 г. – Annie Leibovitz

За календара на Lavazza за 2009 г., Annie Leibovitz интерпретира италианския стил със седем изображения. Това грандиозно пътешествие е знак на почит към Bel Paese, ознаменуващо модата, изкуството, кухнята, привлекателността, киното и историята. Естествено, този пътепис се ръководи от чаша еспресо Lavazza, култова емблема на италианския начин на живот по целия свят.

Фотографът: Annie Leibovitz

Тя е най-известният и знаменит жив фотограф: тя е наречена жива легенда от Библиотеката на Конгреса на САЩ. Заради приноса си към фотографията, тя е получила многобройни престижни награди по света. Learn more
Моделите:
Eva Riccobono, Gilda Sansone, Brooke and Alison Kowalski, Kate Ballo, Elettra Wiedemann, Marco De Conciliis, Alessia Piovan

Местата:
Рим- Италия

НАЙ-ВЕЛИЧЕСТВЕНОТО ЕСПРЕСО ПРЕЖИВЯВАНЕ НАЙ-ВЕЛИЧЕСТВЕНОТО ЕСПРЕСО ПРЕЖИВЯВАНЕ 2008 – Finlay MacKay

Чрез привлекателни проблясъци и разкошни декори, кралиците на календара на Lavazza за 2008 г. ни изкушават в своите дворове за величествени преживявания. Всеки почтна царица има своя цар и, естествено, царят на календара е еспресо кафе Lavazza, което триумфира във всяко изображение.


Фотографът: Finlay MacKay
Роеден в Шотландия, 1973. След обучение, той се мести в Лондон, където става асистент на фотографи като Elaine Constantine, с която работят на пълен работен ден от 1999 г. до 2002 г. Първите му фотографии разкриват изключително оригинален и новаторски стил, който черпи вдъхновение от уличното изкуство и комикси, както и от класическо английско училище по изобразително изкуство.Научете повечеМоделите:
Sofie Nielander, Maria Dvirnik, Xiuli Gao, Anna Sjoberg, Cicely Telman, Awoi Mac Bullen Geu

Местата:
Милано - ИталияНАЙ-ВЕЛИЧЕСТВЕНОТО ЕСПРЕСО ПРЕЖИВЯВАНЕ НАЙ-ВЕЛИЧЕСТВЕНОТО ЕСПРЕСО ПРЕЖИВЯВАНЕ 2007 г. – Eugenio Recuenco

Разположен в беззаконен град, в стила на американските комикси от 40-те години, Eugenio Recuenco прави снимки на чувствени супер-героини, направени безпогрешни от еспресо Lavazza. Най-майсторското използване на светлина и цвят прави всяка снимка на календара на Lavazza за 2007 г. показателна, с аромат на кафе.


Фотографът: Eugenio Recuenco
Смятан за един от най-креативните съвременни фотографи в Испания, той е известен по целия свят със своите творби в областта на издателството и рекламата. Неговият силно индивидуален стил е определен като "кинематографичен" и "изобразителен". Научете повечеМоделите:
Missy X, Kristina D, May Andersen

Местата:
Мадрид- Испания

ПЪРВОКЛАСНОТО ЕСПРЕСО ПРЕЖИВЯВАНЕ ПЪРВОКЛАСНОТО ЕСПРЕСО ПРЕЖИВЯВАНЕ 2006 г. – Ellen von Unwerth

Жени, пътуване, мечти. След календара Lavazza 1995, Ellen von Unwerth се разписа също за календара Lavazza 2006 г., посветен на лукса и полета, както трябва да бъде, когато небето се ограничава до няколко избрани, a въображението e пълнo с екзотични райски коктейли и кафе, усмивки и очаквания.

Фотографът: Ellen von Unwerth
Иронични и провокативни, но винаги елегантни и чувствени, снимките й са се появили в световните водещи модни списания. Освен фотография, von Unwerth също ръководи късометражни филми и музикални клипове. Научете повече


Моделите:
Julia, Marguarita, Kemp, Melissa, Eva J, Gia, Rila

Местата:
Париж - Франция

ИЗРАЗЕТЕ СЕБЕ СИ ИЗРАЗЕТЕ СЕБЕ СИ 2005 г. – Erwin Olaf

За календара за 2005 г., Lavazza се обърна към Erwin Olaf. Холандският фотограф създава един спокоен свят, вдъхновен от цирка, въртящ се около нюанси на червено и бяло, за един забавен и сюрреалистичен разказ за отношенията между мъжете и жените.

Фотографът: Erwin Olaf
Той е роден в Холандия през 1959 г. Неговият начин на изобразяването на реалния живот винаги е ироничен и не-конформистки. Неговите фотографии са богати на хумор, принуждавайки зрителите да вземат предвид и ограниченията на идеята за красота, наложена от модните и рекламни светове. Научете повече


Моделите:
Sanne, Esmee, Bettina, Carmen, Renée, Anne-Marie, Corazon, Kat, Babs, Annie, Clara, Brandise

Местата:
Амстердам - Холандия

МИСИЯТА НА ЕСПРЕСО МИСИЯТА НА ЕСПРЕСО 2004 г. – Thierry Le GouèsС календара за 2004 г., еспресо чашите са насочени в орбита и Le Gouès — фотографът избран за това издание — пресъздава един свят, направен от кафе и захар, свободно вдъхновен от Барбарела и въображението на популярната и научна фантастика на 60-те и 70-те години. Междугалактическото пътуване ни кара да открием физическо и духовно пространство, което граничи с фантазия.


Фотографът: Thierry Le Gouès
Той е най-известен като моден фотограф и автор на известни рекламни кампании, отличаващите го две велики произведения: "Soul", вдъхновени от Черна Африка, в които женските голи тела са изваяни от абанос и светлина и "Popular", в който обществото се занимава с нова визия на Куба. В момента той разделя своя път между Париж и Ню Йорк. Научете повече:Моделите:
Ingrid Parewijck


Местата:
Париж- Франция


ЕСПРЕСО И ОБАЯНИЕ ЕСПРЕСО И ОБАЯНИЕ 2003 г. – Jean-Baptiste MondinoКалендарът на Lavazza за 2003 г. е заснет от Jean-Baptiste Mondino. Концепциите са за Italianness и космополитизъм, умело съчетани в популярния образ "crest", изразявайки цялата жизненост, иронията, но преди всичко блясъка на марката.


Фотографът: Jean-Baptiste Mondino
Неговите снимки са включени в различни списания, включително Vogue, Numero, The Face, Arena, Vanity Fair и Interview. Той е снимал много известни личности от света на музиката, киното и модата. Научете повече


Моделите:
Hanna Huber, Ralph Jacobs, Micaya , Yasmine


Местата:
Париж - Франция

ЕСПРЕСО И ЗАБАВЛЕНИЯ ЕСПРЕСО И ЗАБАВЛЕНИЯ 2002 г. – David LaChapelleПрез 2002 г., календарът Lavazza се произвежда в цвят за първи път от създаването си. Тази радикална промяна носи подписа на международно известния фотограф, който е известен също като "царят на съвременното фотографско, попопулярно изкуство": David LaChapelle.


Фотографът:David LaChapelle
Неговият буен, оригинален и енергичен стил прави творбите му разпознаваеми веднага. Неговият стил е съреалистичен, но ироничен, а неговите светли, наситени, ярки цветове се превръщат в снимки често описвани като барок и над върха, така че много хора са го нарекли фотографския отговор към Фелини. Научете повече

Моделите:
Nicole Laliberte, Margareth Lahoussaye-Duvigny, Ehrinn Cimmings, Angela Little, Chris Cormier

Местата:
Малибу - САЩ

ПРИЯТЕЛИ И ОЩЕ ПРИЯТЕЛИ И ОЩЕ 2001 г. – Martine Franck e Richard KalvarЗа календара за 2001 г., истории от живот и приятелство се въртят около една чаша кафе, чрез интроспективния обектив на двама големи фоторепортера от Magnum Photos: Martine Franck и Richard Kalvar..


Фотографите: Martine Franck и Richard Kalvar
Родена в Белгия през 1938 г., Martine Franck започва работа на свободна практика през 1965 г., правейки портрети на художници и писатели, но основно се занимава с репортажи за човешки отношения. Richard Kalvar е роден в Ню Йорк през 1944 г. След дълго пътешествие из Европа, той се ангажира с кариера като фотограф, специализиран в градски сцени от всекидневния живот. Научете повече
Местата:
Париж- Франция

СЕМЕЙСТВА – RITRATTI INTORNO AL CAFFÈ СЕМЕЙСТВА – RITRATTI INTORNO AL CAFFÈ 2000 г. – Elliott ErwittС новото хилядолетие календарът предлага оригинален разказ от изображения, изследващи темата на европейските семейства, подписан от вечния стил на Elliott Erwitt. Естествено, всичко се върти около кафето, напитката, която в различните си форми и ритуали, отбелязва часовете във всеки ден.

Фотографът: Elliott Erwitt
Роден в Париж през 1928 г. с руски родители. През 1939 г. той се мести в САЩ, където учи фотография и кино. През 1950 г., Erwitt започва да работи като професионален фотограф на свободна практика, предоставяйки работа за пресата и в света на рекламата, преди да се присъедини към Magnum Photos. През 1970, той също започва да снима реклами и документални филми.

Моделите:
70 изобразени хора

Местата:
Милано - Италия
Португалия

ЧУВСТВЕНИЯТ СВЯТ НАКАФЕТО ЧУВСТВЕНИЯТ СВЯТ НАКАФЕТО 1999 г. - Magnum Photos
Модният подиум в края на хилядолетието е поверен на дванадесет различни репортера от Magnum Photos, основана от Henri Cartier-Bresson, Robert Capa и други известни фотографи:
David Allan Harvey, Leonard Freed, Gilles Peress, Steve McCurry, Inge Morath, Martine Franck, Elliott Erwitt, Gueorgui Pinkhassov, Bruno Barbey, Ian Berry, Rene Burri, and Dennis Stock.

Фотографите: Magnum Photos

Magnum фотографите са известни с написването на някои от най-важните репортажи за последните десетилетия, документирайки войни, природни бедствия и социални събития,но също така и аспекти на обществото, които не са обхванати от традиционната журналистика.

ELISIR D’AMORE ELISIR D’AMORE 1998 г. – Marino Parisotto

За календар номер 6 фотографът Marino Parisotto избира заглавието на известна опера от Donizetti, за да загатне за многото същности на кафето: страст, романтика, драма, поезия. Темите често подчертават "мъжествеността" на напитката с присъствието на портретни и скулптурни мъжки фигури.


Фотографътъ: Marino Parisotto
Той започва като моден фотограф. Рекламните му кампании, с характерно високо влияние, също са романтични и мечтателни, с тенденция да разкриват красотата във всичките й форми.Моделите:
Scott Benoit, Mandala Tayde, Leticia Herrera

Местата:
Палермо - Италия

ДВЕТЕ ДУШИ НА КАФЕТО ДВЕТЕ ДУШИ НА КАФЕТО 1997 г. – Albert Watson
През 1997 г., календарът беше поверен на камерата на Albert Watson, който реши да представи “двете души на кафето” чрез изображения. Кафето съчетава сладост, топлина, комфорт и спокойствие със сила, жизненост и пробуждане. Фотографът улавя духа на кафето, за възлаганеповерявайки неговото представяне на двойното значение на жената, която е ангел в някои случаи и дявол в други.


Фотографът: Albert Watson
Неговата огромна продукция, отличаваща се с различни стилове и техники, включва портрети, модни репортажи, пейзажи и снимки на всекидневния живот. Той също така е снимал стотици телевизионни реклами и музикални видеоклипове. Научете повече

Моделите:
Alek Wek, Nicole Maddox, Carmen Hawk

Местата:
Ню Йорк - САЩ

КАЛЕНДАР за 1996 г. КАЛЕНДАР за 1996 г. Ferdinando Scianna
Календарът получава топъл, средиземноморски стил през 1996 г., благодарение на атмосферата, създадена от снимките на Ferdinando Scianna, които поставиха кафето в нежна, разпръсната светлина на класически италиански светлосенки, смесвайки чувствените удоволствия от кафето с топлите тонове на Юга. Изключителната приветствен и съвършен интерпретатор на тези атмосфери е Maria Grazia Cucinotta.


Фотографът: Ferdinando Scianna
Той е роден в Сицилия през 1943 г. Той редува репортажи, модни задачи, реклама и портрети, а най-накрая постига международно признание, като същевременно продължава да работи като журналист. Научете повече
Моделите:
Maria Grazia Cucinotta, Federica Ripamonti, Gianluca Cerruti

Местата:
Фасано - Италия
Martinafranca di Puglia- Италия

КАЛЕНДАР за 1995 г. КАЛЕНДАР за 1995 г. Ellen von Unwerth
За календара за 1995 г. Lavazza се обърна към немски фотограф, Ellen von Unwerth, бивш модел и ученик на Helmut Newton. Нейната чувственост се тълкува с ирония и блясък, играейки със съблазнителността на кафето. Von Unwerth също снима календара за 2006.

Фотографът: Ellen von Unwerth
Иронични и провокативни, но винаги елегантни и чувствени, снимките й са се появили във водещите световни модни списания. Освен фотография, von Unwerth също режисира късометражни филми и музикални клипове. Научете повече

Моделите:
Carla Bruni, Amber Smith

Местата:
Париж- Франция

КАЛЕНДАР ЗА 1994 г. КАЛЕНДАР ЗА 1994 г. Helmut Newton
За две последователни години — 1993 г. и 1994 г. — Lavazza избра майстор фотографа Helmut Newton. Неговият стил е перфектен да изрази страстта на кафето. Фотографиите на Newton, заснети в Париж и Монте Карло,имат мощно въздействие, изразителна страст, еротика и жизненост.

Фотографът: Helmut Newton
Роден в Берлин през 1920 г., през 60-те се заема с кариерата на професионален моден фотограф. Неговите фотографии, характеризиращи се с изтънчена еротика и разкриващи великолепна фотографска техника, правят модна революция във фотографията.

Моделите:
Verina Nadia, Aldrige Padma

Местата:
Монте Карло- Монако

КАЛЕНДАР ЗА 1993 г. КАЛЕНДАР ЗА 1993 г. Helmut Newton
За две последователни години — 1993 г. и 1994 г. — Lavazza избра майстор фотографа Helmut Newton. Неговият стил е перфектен да изрази страстта на кафето. Фотографиите на Newton, заснети в Париж и Монте Карло,имат мощно въздействие, изразителна страст, еротика и жизненост.


Фотографът: Helmut Newton
Роден в Берлин през 1920 г., през 60-те се заема с кариерата на професионален моден фотограф. Неговите фотографии, характеризиращи се с изтънчена еротика и разкриващи великолепна фотографска техника, правят модна революция във фотографията. Научете повече


Моделите:
Simonetta Gianfelici, Barbara Borghesi

Местата:
Париж- Франция