• Принтирайте
  • Направете отметка

Повече информация

Следете събитието на страницата на Lavazza във Facebook ПОСЕТЕТЕ

За втора поредна година Lavazza взема участие в Vogue Fashion’s Night Out, която ще се проведе в Милано на 17-ти септември и във Флоренция на 12-ти септември.

И в двата случая, Lavazza ще дарява приходите от продажбите на своите ¡Tierra! Limited Edition 2013 кутии кафе, проектирани от шестима художника, наFashion 4 Development, програма на ООН, целяща да насърчи работата на африканските жени в модата.

ПроектътLavazza ¡Tierra! датира от 2002 г., а тази година се навършват неговите 11th години. Перу, Колумбия и Хондурас, бяха страните участвали в първата фаза, последвани от Бразилия, Индия и Танзания през 2010 г. Целта е да се трансферира ноу-хау, за да се подобри веригата за производство на кафе, започвайки от произхода на продукта — производителите, участващи в първата фаза са получили сертификация ot Rainforest Alliance — и да работи в тясно сътрудничество с местните заинтересовани страни, за да се развиват проекти, които служат на общността, подобряването на производствените стандарти и прилагането на устойчив бизнес модел.

За тази втора версия на събитието, организирано от Vogue, Lavazza ¡Tierra! Limited Edition ще бъде създадено от 6 от най-големите съвременни международни артисти, които напълно разбират и споделят мисията на Lavazza от гледна точка на устойчивостта.

Техните имена са Stefano Arienti, Vanessa Beecroft, Maurizio Donzelli, Mihret Kebede, Nico Vascellari и Francesco Vezzoli. Всеки творец бил помолен да посвети дан на Lavazza и нейните ценности: за тази цел творците трябва да разработят 6 силно въздействащи творения. Фантастично упражнение, базирано на солидна основа от конкретна реалност.

“Изкуството има огромни възможности, когато се използва като средство за комуникация,” заявява Francesca Lavazza, корпоративен мениджър за имиджа на компанията. “Все още не е просто изкуство само по себе си, което служи да предаде съобщение на авторите на това изкуство: това е волята на частни лица, които създават желанието да се подвизават в проекти, основани на сътрудничество и развитие; в този смисъл ние сме изключително доволни от 6-те избрани имена, които представят нашата отговорност перфектно.”

Събитието в Милано ще се проведе в Palazzo Morando, която ще отвори вратите си за обществеността за първи път в нощта на VFNO. По време на учредителната вечер ще се сервира истинско италианско Lavazza A Modo Mio еспресо.