• Принтирайте
  • Направете отметка

LAVAZZA НА MILAN EXPO 2015

Италианският официален павилион за кафе

Празнуваме нашите първи 120 години на Milan Expo 2015 г., като Официалното кафе на италианския павилион , прилагайки нашия дългогодишен опит в областта на устойчивото развитие и иновациите: със страст, етика и внимание към качеството.

Тук предлагаме на публиката 100% екологично отглеждано iTierra! Intenso кафе и селекция от изключителни рецепти, създадени от центъра за обучение на Lavazza.

Ароматът на кафе Лаваца започва от Piazzetta del Caffè, проектирана от известния архитект Fabio Novembre и се разпространява през целия италиански павилион: от Martini Terrace до Peck Restaurant, както и вътре в градата на Експо в КООП супермаркета на бъдещето и в двете заведения "Caffè bar Vino Libero" на Eataly.


Piazzetta del Caffè в сърцето
на италианския павилион.

Площадът е най-интересното място от Експо 2015.

Да, Piazzetta del Caffè е тематичен площад в рамките на италианския павилион. Тук е мястото да изживеете истинското удоволствие от кафе Lavazza. От тук можете да се отправите на пътешествие в Италия чрез отличните регионални деликатеси, с изключителни рецепти, които позволяват на посетителите от цял свят да открият италианския вкус в чаша кафе.

Разположен в сърцето на италианския павилион, в Югозападната част на улицат Cardo, Piazzetta del Caffè подчертава социалния аспект на кафе-паузата: моментът на споделяне, който е предшественик на съвременните социални мрежи; пауза, в която винаги са се обменяли идеи и мнения.

Lavazza отвори павилиона си на Милано Експо 2015
Откриване на павилиона на Lavazza на Милано Експо 2015

Lavazza Sustainability Hub

Lavazza Sustainability Hub

През периода на Експо 2015 Cascina Cuccagna в Милано ще бъде домакин на Lavazza Sustainability Hub.

Това е един проект, в който първата биоразградима капсула за италианско еспресо кафе, произведена съзвместно с Novamont, е съществен признак за ангажимент за устойчивост.
Проект, който е довел до създаването на образователна оранжерия в рамките на на Lavazza Sustainability Hub, построена според био-архитектурните принципи. В допълнение, активности като представяне на проучването, разработено от Политехническия университет в Торнио, посветено на рециклирането на кафе суровини и срещи и учебни пътеки, организирани от Novamont и Университета на Pollenzo - Slow Food, ще дадат възможност на посетителите да се запознаят по-отблизо с теми, свързани с устойчивостта и крайната фаза в живота продуктите.


Призив за действие към защитниците на земята,
подписан от Steve McCurry.

От пазител на арганово масло в Мароко, през пазител на тикви Lare в Кения, до страж на кафе насаждения в Етиопия.

Великолепните изображения на Steve McCurry са посветени на защитниците на земята и са събрани в календара на Lavazza за 2015 г. Произведени в сътрудничество със Slow Food, тези снимки са идеалните икони за представяне дейността на Lavazza през месеца на Експо 2015.

Lavazza кани всички посетители на универсалната експозицията да станат защитници на земята (#earthdefenders) и е домакин на изложба, озаглавена "От тези ръце: пътуване по пътя на кафето" от Steve McCurry в Музея на науката и технологиите в Милано от 5 юни до 5 юли.

Lavazza на Expo 2015