• Принтирайте
  • Направете отметка

LAVAZZA В GUGGENHEIM В НЮ ЙОРК

Честване на нашата 120-годишнина с Alberto Burri

Изкуство, фотография, дизайн. Експресивната сила на тези изкуства винаги е проявявала силен интерес към Lavazza, която през годините е признала и възхвалявала значението на хората на изкуството, принадлежащи към художественото наследство в Италия и на света. Така брандът става нарицателно не само за кафе, но и за изкуство.

Тази година Lavazza е основния партньор на ретроспективна монография в чест на Alberto Burri в Соломон Гугенхайм в Ню Йорк, озаглавена "Alberto Burri: Травмата на живописта”.

Уникална възможност за показване пред обществеността на творбите на пионера на модернизма, чиято кариера преминава от едната страна на Атлантическия океан до другата.

“Днес тази страст все още живее в нашето ДНК.”

(Цитат от семейството Lavazza)

Непочтителните и провокативни платна на Burri ще заемат всичките шест галерии по спираловидното стълбище на Гугенхайм в Ню Йорк, пресъздавайки омагьосващо пътешествие през живота на художника.

Травмата, раната, която Alberto Burri изразява в произведенията си, е тема, която Lavazza иска да подкрепи, така че хората да могат да открият друг мъчителен период в съвременната история на Италия, преодолян с решителност и оригиналност.

“От пепелта на Втората световна война, Alberto Burri преодолява поражението и страданието благодарение на желязната си воля, решителност и оригиналност, като използва материали като чували от юта и овъглено дърво и успява в насочването на ново поколение италиански художници.”

Същата воля може да се открие в семейство Lavazza. Не е съвпадение, че през 1915 г., годината, когато е роден Alberto Burri, е и годината, през която Lavazza отваря своето историческo седалище в Торино, въпреки участието на Италия във войната.

Присъствието на Lavazza в презокеанско събитие отново ни отвежда в един свят, където има повече вкус в една чаша кафе.