• Принтирайте
  • Направете отметка

ПРОИЗВОДСТВЕНАТА СИСТЕМА НА LAVAZZA

Кафе, страст и експертиза

<

Индустриалната система на Lavazza е разделена между шест завода, 4 в Италия и 2 в чужбина Заводите в Торино и Верес са специално за печене и пакетиране на печено и смляно кафе. В Гатинара се произвеждат капсули за системите Lavazza Espresso Point, Lavazza BLUE и Lavazza A Modo Mio. В Позили се произвеждат всички продукти за дома, барове, кафенета и потреблението в офиси. Всички заводи са в съответствие с екологичните стандарти.
За да разберете повече за сертификатите и качеството на Lavazza, отидете в специалния раздел.

ЗАВОДЪТ В ТОРИНО: ПЪРВОТО ИСТОРИЧЕСКО МЯСТО

Печенето и пакетирането на печени и млени продукти (печено и мляно)
Торино е един от най-големите и най-модерните заводи в света за печена и производство на кафе. Всеки етап от процеса е автоматизиран и контролиран от компютърна система. Складът може да побере до 11 200 палети, премествани от компютъризирана система, способна да избира партидите кафе, които да бъдат изпратени въз основа на датата на производство. Това гарантира оптимално управление на материалните запаси в съответствие с принципа "first-in first-out": първият зареден пакет е първият изваден за изпращане. Заводът в Торино е сертифициран по ISO 9001:2008, стандартите на UTZ.

ЗАВОДЪТ В ГАТИНАРА: ДОМЪТ НА АВТОМАТИЧНОТО ДОСТАВЯНЕ

Производство на капсули за еспресо системите Lavazza Point, Lavazza BLUE и Lavazza A Modo Mio
Наскоро компанията предприе големи инвестиции, за да подобри производствените си операции и да актуализира технологията на компанията, както и да развие иновативните системи за подготовка на еспресо: Espresso Point, Lavazza BLUE, A Modo Mio.

ЗАВОДЪТ ВЪВ VERRÈS: НАД 20 ГОДИНИ ОПИТ

Печене и пакетиране на печени и МЛЕНИ продукти (печени и млени)

Lavazza дойде във Верес през 1989 г., когато придоби мажоритарното участие в Coinca, компанията, която беше базирана там. Днес VERRÈS е вторият най-голям завод на Lavazza в Италия, след Торино, за печени и млени продукти. През 2003 г. получи регистрацията EMAS (екологичен мениджмънт и одитиране) за непрекъснато подобряване на екологичните показатели на централата .

ЗАВОДЪТ В ПОЗИЛИ: DEK ЗА СВЕТА, ОТ ИТАЛИЯ
Декофеинизиране чрез естествен метод на CO2

Основан през 1991 г., заводът в Позили е посветен изключително на декофеинизирането на зелено кафе. Методът е естествен, тъй като използва въглероден диоксид, съединение във въздуха, който дишаме, и газираната вода, която пием. За да разберете повече, отидете на раздела Изследвания и разработки. Заводът е получил сертификати за съответствие, за да удостовери методите си за обработка в съответствие с регламентите на ЕС и Националната програма за органично производство и Закона за органично производство от 1990 г. за регулиране на биологичната трансформация на продуктите, продавани на американския пазар.

INDIA
ЗАВОДЪТ FRESH&HONEST В ЧЕНАЙ
Продукти за местния вендинг пазар

През 2007 г. Lavazza отриха девето дъщерно дружество на групата, нейното първо директно присъствие в Азия. В същото време тя придоби индийската компания Barista - втората най-голяма верига от магазини за кафе с около 180 бара в Индия - и Fresh&Honest Café, лидер в сектора Ho.Re.Ca., с традиционни машини за зърнa и капсулни системи Lavazza BLUE. Индия също откри завод Fresh&Honest в Ченай, който вече имаше сертифициране по ISO 9000. Заводът отговаря на местните нужди на местния вендинг пазар, а също така произвежда кафе за вътрешния пазар.

БРАЗИЛИЯ
ЗАВОД TRES RIOS

През 2008 г. Lavazza придоби Café Grão Nobre и Café Terra Brasil. Café Grão Nobre притежава завод за печене в Tres Rios в щата Рио де Жанейро, който обслужва местния канал Ho.Re.Ca.

 

INDIA
ЗАВОД FRESH&HONEST В ШРИ СИТИ

През 2011 г. година беше открит новият завод на Lavazza в Индия. Новият завод е разположен в промишлената зона на Шри Сити, в района Тада на Андра Прадеш, на границата с Тамил Наду, приблизително на 55 км от Ченай. Новият индустриален комплекс, състоящ се от пет сгради, ще заема място от около 40 000 квадратни метра и ще използва модерни машини и оборудване.
За да научите повече за новия завод в Шри Сити, кликнете тук.