• Принтирайте
  • Направете отметка

ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕ РАЗРАСТВАМЕ

Lavazza се е утвърдила като лидер на италианския пазар на дребно

Основана през 1895 г., базираната в Торино компания е собственост на семейство Лаваца за четири поколения.
Lavazza е една от най-важните компании за печене на кафе в света, лидер в Италия с дял от пазара на дребно от 44,9% (източник: Nielsen).


Lavazza днес:

оборот над €1,344 милиарда през 2014 г.

  • Над 90 държави по света, в които Lavazza присъства с преки филиали на Lavazza и широка мрежа от дистрибутори
  • Над 3000 служители
  • 4 италиански завода, към които беше добавен новия завод в Индия, посветен на вътрешния пазар
  • Над 50 обучителни центъра по целия свят, в които 30000 души се обучават всяка година
  • 25-годишна традиция в производството и предлагането на пазара на системи и продукти за сегмента за кафе на капсули
  • 17 милиарда чаши кафе Lavazza се консумират всяка година по света


Придобивания- развиващата се компания
Lavazza в момента държи приблизително 8% от акциите на Green Mountain Coffee Roaster Inc. (GMCR), водеща компания за кафе със седалище в Уотърбъри, Върмонт (САЩ), която също работи с отдела за кафе машини Keurig®, базирани на капсули.

По силата на споразумението, Keurig® е ще е изключителен дистрибутор на новите кафемашини Lavazza-Keurig®, които да бъдат предлагани на пазара от края на 2012 г., ще се основават на системата за капсулата Lavazza A Modo Mio и ще бъдат насочени към пазара за домакинствата.

Lavazza също притежава 100% от Ercom S.p.A, водещ италиански доставчик на премиум топли напитки и смеси за сорбета и студени кремове, продавани под марките Eraclea, Dulcimea и Whittington.

Мрежата от обучителни центрове
Отличителните ценности на марката Lavazza основно са качество и иновации. Ето защо Lavazza създаде Мрежата от обучителни центрове, международна мрежа от над 50 учебни центъра по цял свят, където всяка година около 30 000 потребители, като клиенти, журналисти и водещи консултанти, могат да се научат как се прави отлично еспресо и да научат всичко, което е необходимо да се знае за кафето в по-широк смисъл.  
Lavazza подписа важен петгодишен договор за изследователска и развойна дейност с Политехническия университет в Торино, а през октомври 2010 г. откри Център за иновации, нов раздел в историческия завод в Торино, предназначен да служи като уникален ориентир за всичко, свързано с иновациите. Новият център е дом и на програмата на отдели Научни изследвания и разработки, Проектиране, Машини и системно инженерство, както и учебен център. За да научите повече, отидете на специален раздел .

За да консолидира връзките с родината си, компанията стартира амбициозен архитектурен проект за новата централа, която ще бъде официално открита в Торино през 2016 г.