ЛАБОРАТОРИЯТА НА КАФЕ

В откриване на качествата на кафето: от всеки отделен произход до професионалните приготвяния


UP
  • Принтирайте
  • Направете отметка

Лаборатории на кафе

На всеки две години, по случай на Salone del Gusto, Training Center позволява на всички фенове на кафето да открият всички негови органолептични характеристики. Едно пътуване, което започва с дегустация на отделните сортове кафе, за да премине в последствие на отделните методи на приготвяне и завърши с откриването на рецептите на основа на кафе. Традиция и иновация в знака на Lavazza.


Ethiopian Kafa Coffee, първото кафе в историята


Ethiopian Kafa Coffee, първото кафе в историята

Едно пътуване на сетивата през пътя на кафето.

Тръгвайки от сърцето на Етиопия, в областта Кафа, където всичко започна, ще изминем отново в едно пътуване на сетивата, историческите етапи на разпространението на култивирането на кафе.



Проект Lavazza ¡Tierra!

Разкази от едно пътуване в устойчивостта през аромата на неговите смеси.

Историята на ¡Tierra! Винаги е по-богата на вкус и истории, благодарение на дегустацията на сортовете и на различните смеси ¡Tierra! приготвени, както с традиционния италиански начин на приготвяне с кафеварка, както и метода еспресо.

Проект Lavazza ¡Tierra!

Италианското еспресо се превръща в десерт


Италианското еспресо се превръща в десерт

Обикновени и креативни рецепти, за да се открие начина за забавление и наслада на кафето по необикновен начин.


   

 



Кафето, на всички езици на света

Историята на кафето преминава през европейската и американската традиция, от приготвянето до дегустацията: в много държави паузата кафе днес е ритуал, на който не може да се устои, който обединява хората и помага за общуването.

 


Кафето, на всички езици на света

Първите стъпки в дегустацията на кафето като експерт дегустатор


Първите стъпки в дегустацията на кафето като експерт дегустатор

Заедно с дегустаторите Lavazza откриваме, през една серия от сетивни упражнения, кои са първите стъпки за да оцените кафето като един истински експерт.




Caffè и Cioccolato

By Lavazza и Guido Gobino.

Едно органолептично пътешествие между сортовете кафе и какао, което се разгръща между страните производители и което завършва с търсенето на идеални комбинации между смесите на кафе и тези на какао.

Caffè и Cioccolato

Истинското италианско еспресо


Истинското италианско еспресо

Тайните на печеното, на сместа и на извличането.

Дегустация на чистите сортове и на смеси за еспресо,
създадени "на момента" по време на лабораторията.