• Принтирайте
  • Направете отметка

КАФЕ АКСЕСОАРИ ЗА ТВОРЧЕСКИ РЕЦЕПТИ

Изключителни кафе настройки за приготвяне и сервиране на специалитетите от Кафе дизайн

Иновативното съдържание на рецептите за дизайн на кафето означава, че екипът на Обучителния център на Lavazza често трябва да проектира специални прибори, така че напитката да бъде поднесена и да й се насладим по най-добрия начин. 

 

 

Екипът на Lavazza понякога е подпомаган от същите готвачи, които са създали оригиналните рецепти: от Ferran Adrià до Davide Oldani.

ÈSPESSO ЛЪЖИЦА ÈSPESSO ЛЪЖИЦА 2003 г. - Екипът на Lavazza и Ferran Adrià




Създадена от испанския дизайнер Toni Segarra, това е перфорираната лъжица разработена специално за еспресо, първото плътно кафе в историята. Дупката в центъра има за цел да подчертае плътната консистенция на еспресо.

СРАСТ, ИЗСЛЕДВАНИЯ, ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ, ИДЕИ
Какво общо имат кафе Lavazza и съвременните италиански топ майстор готвачи. Научете повече

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza представя една вселена от нови и оригинални еспресо специалитети Научете повече

ЧАША PASSION>ME ЧАША PASSION>ME 2004 г. - Екипът на Lavazza - Ferran Adrià




Изобретена от дизайнера Claudio Caramel и патентована от Lavazza, чаша Passion> me съчетава традиционната функционалност с игрив подход за обслужване. Коктейлът Passion> me се сервира с готов микс от основните съставки смесени в чашата, на която след това се поставя обърнатата чинийка съдържаща кафе еспресо. Потребителят добавя кафето към другите съставки, създавайки свой собствен коктейл.

СРАСТ, ИЗСЛЕДВАНИЯ, ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ, ИДЕИ
Какво общо имат кафе Lavazza и съвременните италиански топ майстор готвачи. Научете повече

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza представя една вселена от нови и оригинални еспресо специалитети. Научете повече

ДВОЙНА ЧАША ДВОЙНА ЧАША 2007 г. – Екипът на Lavazza

 

Двойна чаша, патентована от Lavazza, беше вдъхновена от венецианската традиция, в която сметана и кафе се сервират отделно. Двойната чаша е модерен поглед върху концепцията за наслаждаване на две различни текстури и температури в един и същ контейнер, като с Tandem Espresso и Tandem Cappuccino.

СРАСТ, ИЗСЛЕДВАНИЯ, ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ, ИДЕИ
Какво общо имат кафе Lavazza и съвременните италиански топ майстор готвачи. Научете повече

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza представя една вселена от нови и оригинални еспресо специалитети. Научете повече

CAPPUCCINATORE CUOR DI CREMA CAPPUCCINATORE CUOR DI CREMA 2009 г. – Екипът на Lavazza




Крайната изразителност на кафе културата във всичките й форми, машината за капучино Cuor di Crema е резултат от партньорството между екипа на Обучителен център Lavazza и звеното за бизнес оборудване. Патентована от Lavazza, Cuor di Crema е един лесен начин да направите свое собствено капучино у дома, както и цяла поредица от вкусни топли и студени напитки, вдъхновени от италианската кафе традиция.

СРАСТ, ИЗСЛЕДВАНИЯ, ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ, ИДЕИ
Какво общо имат кафе Lavazza и съвременните италиански топ майстор готвачи. Научете повече

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza представя една вселена от нови и оригинални еспресо специалитети. Научете повече

ESPOON ESPOON 2010 г. - Екипът на Lavazza и Davide Oldani




Ето един прост, но гениален начин да разбърквате захарта в кафето си, без да разваляте каймака отгоре и да запазите пълния аромат на еспресото. Espoon е кафена лъжичка с дупка в средата, проектирана специално за Lavazza от дизайнера Davide Oldani, също един от най-известните готвачи в света. Когато Espoon влиза в контакт с каймака на еспресото, спира разпръсването на аромата и също така спира твърде бързото охлаждане на кафето, както се случва с традиционните кафени лъжици.

DAVIDE OLDANI
Майстор готвач на Ristorante D’O collaborated с екипа на обучителния център . Научете повече

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza presents a universe of new and original espresso specialties. Научете повече

COFFEE COOLER COFFEE COOLER 2011 г. - Екипът на Lavazza




Това новаторско кафе средство е използвано за приготвяне на Geloespresso, новият начин да се насладите на класическото айс кафе. Контейнерът, патентован от Lavazza, първо побира леда и след това много горещо еспресо. Захарта може да се добави на вкус след това. Само за няколко секунди, кафето се процежда в леда чрез специално калибрирани дупка долу в стъклото и е охладено до съвършенство. Гледайте разгръщането на магията през прозрачния Coffee Cooler. Прост, но изискан.

СРАСТ, ИЗСЛЕДВАНИЯ, ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ, ИДЕИ
Какво общо имат кафе Lavazza и съвременните италиански топ майстор готвачи. Научете повече

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza представя една вселена от нови и оригинални еспресо специалитети. Научете повече

МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН МИКСЕР МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН МИКСЕР 2012 г. - Екипът на Lavazza




Този богат, разнообразен асортимент от напитки в най-добрата Lavazza традиция също се нуждае от подходящо оборудване. Чисто новият, изключителен многофункционален миксер е резултат от непрестанното търсене на компанията за иновации.

Разработен и патентован от Обучителен център Lavazza и отдела по бизнес оборудване, мултифункционалния миксер е изключителен уред, който можете да използвате, за да създадете всички специалитети на EspresSOunique, плюс цял набор от други топли и студени напитки, бързо и перфектно всеки път.

Изключително практичен и гъвкав, миксерът ще направи млечната пяна за капучино и горещ шоколад, фрапе, студено кафе и много други иновативни рецепти.

Благодарение на разнообразните си настройки, миксерът може да приготви до 4 порции всеки път. Въпреки компактните си размери, тази автентична многообразна система за напитки съчетава всички най-често използвани детайли на барово оборудване само в един уред.

ЕНТУСИАЗЪМ, ПРОУЧВАНИЯ, ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ, ИДЕИ
Какво общо имат кафе Lavazza и съвременните италиански топ майстор готвачи. Научете повече

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza представя една вселена от нови и оригинални еспресо специалитети. Научете повече

ECUP ECUP 2012 г. - Екипът на Lavazza и Davide Oldani




След перфорираната Espoon, екипът на Обучителния център, заедно с Davide Oldani, разработиха Ecup: модернизираната, елегантна еспресо чаша Lavazza с остро наклонена страна, която позволява на еспресото да потече гладко от дюзата на машината. Тя разполага с въздушна камера, която изолира кафето, за да предотврати опарване, а две малки вдлъбнатини отстрани на чашата представляват дръжката. С ECUP, еспресото се плъзга надолу постепенно в чашата, така че каймака остава непроменен, а вкусът и ароматът са запазени в пълнотата си.

DAVIDE OLDANI
Главният готвач на Ristorante D’O си сътрудничи с екипа на Обучителния център. Научете повече

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza представя една вселена от нови и оригинални еспресо специалитети. Научете повечe