• Принтирайте
  • Направете отметка

КАК ДА ПРИГОТВИТЕ КАФЕ

Методи за приготвяне на кафе от целия свят


Кана с филтър
Кана с филтър Американското кафе може да бъде приготвено с кана с филтър, която е сходна на френската преса, но е без бутало.

Идеалните количества за този тип приготвяне са: една пълна лъжица кафе на 200 мл вода.

СРЕДНО/ЕДРО МЛЯНИТЕ БЛЕНДОВЕ СА ИДЕАЛНИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА КАФЕ ЧРЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА КАНА С ФИЛТЪР.


Бутало Буталото, което се нарича френската преса или кафетиера, е стъклен цилиндър с филтър с бутало в капака, използвано за приготвянето на американско кафе.

В цилиндъра се добавят гореща вода и мляно кафе, след което буталото се притиска надолу за няколко минути.

Тайните за приготвяне на кафе с бутало са:

1) Загрейте вашите чаши и кафетиера с вряща вода.

2) Напълнете буталото с вода, която е много гореща, но не вряща, в противен случай това би нарушило аромата на кафето.

3) Използвайте една супена лъжица мляно кафе на всеки човек / чаша.

4) Отместете капака (буталото) и го оставете така за около три минути.

5) Използвайте буталото бавно, без да натискате прекалено.

СРЕДНО/ЕДРО МЛЯНИТЕ БЛЕНДОВЕ СА ИДЕАЛНИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА КАФЕ С БУТАЛО.

Бутало

Еспресо Еспресо означава "направено на място", за да се подчертае специфичния метод на варене на кафето под налягане в професионалната машина.

Прототипът на първата еспресо машина е от 1855 г. и е бил представен на Международното изложение в Париж.

Чрез специфичния метод на екстракция, който е използван, се добива много концентрирана напитка с интензивен вкус и аромат.

Еспресо

Кафеварка
Кафеварка Кафеварката винаги е присъствала в италианските домове.

Тя се състои от долна част, която се пълни с вода, филтър, където кафето се добавя, и събираща камера, където кафето извира след преминаването през фунията.

Горещата вода преминава през филтъра с мляно кафе, за да произведе напитка чрез прецеждане.

Трите тайни за варенето на отлично кафе чрез този метод на приготвяне са:

1. Напълнете долната камера със студена вода, и не надвишавайте нивото на клапана.

2. Не притискайте мляното кафе във филтъра.

3. Махнете кафеварката от източника на топлина преди бълбукането на кафето; с други думи, преди кафето да е излязло напълно.