• Принтирайте
  • Направете отметка

ИЗКУСТВОТО НА СМЕСВАНЕТО

Само хората с дълбоко познание за кафето могат да създадат идеалните съчетания.

Експертите в отдел Проучвания и разработки пътуват до местните обекти, за да опитат зеленото кафе и да могат да изберат най-доброто качество, което да използват в блендовете на Lavazza

Избраното кафе след това преминава към етапа на смесване: истинско изкуство, създадено от Луиджи Лаваца преди повече от сто години. Блендовете са тайни рецепти, приготвени с внимание, което прави кафето на производителя уникално и разпознаваемо. Всички продукти на Lavazza за дома, офиса и бара са блендове. Най-добрите включват до пет или шест различни вида кафе (наречени оригинални) и могат да са 100% арабика или смесица от арабика и робуста: първата е сладка и ароматна, а втората е плътна и интензивна.

В общи линии, измитата арабика е по-фина и по-кисела, отколкото естествения бленд, който има по-сладък и по-балансиран вкус, докато измитата робуста, например, е по-наситена, отколкото естествена форма.

Вкусът на бленда също се променя в зависимост от произхода на различните кафета: повече кафе с бразилски произход ще даде пълен, шоколадов вкус, докато кафе с произход от Централна Америка дава по-ароматни и деликатни блендове кафе.

Особено внимание е отделено на безкофеиновите блендове: отправна точка е декофеинизираното кафе чрез метода с естествен въглероден диоксид. Процесът се основава на възможността на CO2 да извлича кофеина, без да пречи на вкусовите характеристики на кафето.