• Принтирайте
  • Направете отметка

АВТЕНТИЧНОТО ИТАЛИАНСКО ЕСПРЕСО

Кафето на италианците

Espresso е признато в целия свят като най-автентичното италианско кафе.
’Еспресо’ означава “направено по поръчка”, сварено бързо, което е типично за това концентрирано кафе. Неговите основни характеристики - пухкавият каймак, плътността и силният аромат - са резултат от системата за екстракция под налягане, вградена в кафемашината.
В наши дни домашните еспресо кафемашините позволяват на много италианци да се наслаждават всеки ден на начина, по който алхимията между четирите основни елемента - вода, температура, налягане и кафе - произвежда перфектен резултат.

separator-half-oro
Неговата пара отделя силни аромати.
separator-half-oro

Неговото ароматно благоухание напомня за цветя, плодове или шоколад.

separator-half-oro
Каймакът му е с плътен с лешников цвят.
separator-half-oro

Каймакът на перфектното еспресо никога не трябва да е пенлив, да изчезва бързо или да е твърде светъл или твърде тъмен.

separator-half-oro
Плътност: въпрос на гъстота.
separator-half-oro

Плътността, т.е. структурата и гъстотата, са в резултат от концентрацията на разтворени вещества. Плътността, маслеността и вискозитета на кафето могат да бъдат отличени и измерени отделно от интензивността на неговите вкусове и аромат.

separator-half-oro
Вкусът се основава на 4 елемента.
separator-half-oro

Перфектното еспресо може да предложи по-високи или по-ниски нива на горчивина, киселинност, соленост и сладост, според това, кой от тези вкусове преобладава в бленда.


Чашата
Чашата Дори чашата за еспресо е избрана с внимание към детайла. Истинското италианско еспресо трябва да се сервира в качествена чаша, предварително загрята до 35-40°C (95-104°F), с форма на пресечен конус и максимален капацитет 70 мл (2,5fl oz).

Ние ви препоръчваме да използвате система Lavazza A Modo Mio за получаване на отличен резултат с най-високо качество. Нищо не е оставено на случайността: от избора на сортовете, съставящи бленда, през изпичането и смилането на зърната, до създаването на машините за кафе и капсулите.