• Принтирайте
  • Направете отметка

АВТЕНТИЧНОТО ИТАЛИАНСКО ЕСПРЕСО

Кафето на италианците

Espresso е признато в целия свят като най-типичното италианско кафе.
’Еспресо’ означава “направено по поръчка”, сварено бързо, което е типично за това концентрирано кафе. Неговите основни характеристики, плътният каймак, плътността и силният аромат, са резултат от системата за екстракция под налягане на кафемашината.
В наши дни, домашните еспресо кафе машини позволяват на много италианци да преживяват всеки ден начина, по който алхимията между четирите основни елемента - вода, температура, налягане и кафе - произвежда перфектен резултат.

separator-half-oro
Неговата пара отделя силни аромати.
separator-half-oro

Неговото ароматно благоухание може да напомня за цветя, плодове или шоколад.

separator-half-oro
Неговият каймак е плътен с лешников цвят.
separator-half-oro

Каймакът на перфектното еспресо никога не трябва да е пенлив, да изчезва бързо или да е твърде светъл или твърде тъмен.

separator-half-oro
Плътност: въпрос на гъстота.
separator-half-oro

Неговата плътност, т.е. неговата структура и гъстота, е в резултат от концентрацията на разтворени вещества. Плътността, маслеността и вискозитета на кафето трябва да са ясно различими от интензивността на неговите вкусове и аромат.

separator-half-oro
Вкусът е основан на четири основни характеристики.
separator-half-oro

Перфектното еспресо може да предложи по-високи или по-ниски нива на горчивина, киселинност, соленост и сладост, поради популярността на един от тези вкусове.


Чашата
Чашата Също така съдът, в който сипвате кафето, не е избран случайно. Истинското италианско еспресо трябва да се сервира в качествена чаша, предварително загрята до 35-40 ° C (95-104 ° F), по отношение на формата на пресечен конус и максималния капацитет от 70 мл (2,5fl oz).

Ние ви препоръчваме да използвате система Lavazza A Modo Mio за получаване на плътен резултат с най-високо качество. Нищо не е оставено на случайността: от момента на избране на кафетата, съставящи сместа, през изпичането и смилането на зърната, до създаването на машините за кафе и капсулите.