• Принтирайте
  • Направете отметка

НАШЕТО КАФЕ

Пътуването на кафе Lavazza- разказано чрез фотографиите на Steve McCurry

Кафе Lavazza

Нашата страст за кафе, нейната култура и обработка

Всяка година Lavazza избира най-добрите кафе от насаждения по целия свят с цел създаване на нашите специализирани смеси – за пота moka, с която ние варя нашата закуска кафе; еспресо пием в бара след обяд; и капучино от Вендинг машина, за нашите кафе пауза на работното място.

Възвишеното салдото от всяка смес се получава чрез смесване на няколко вида кафе, които се различават по отношение на качеството (арабика и робуста), тип на обработка (измити или физическо) и накрая, страната на произход. Всички специфични предимства и характеристики на тези различни елементи са интегрирани и усложнява да произвежда перфектно балансирана кафе, с отличителен вкус, аромат и тялото.

Изберете най-доброто кафе

От насаждения целия свят Lavazza избира най-добрите кафе за създаване на многобройни смеси, че ние се ползват всеки ден.

Вечнозелени кафе растение расте между Тропика на рака и Тропика на Козирога.
Тя включва приблизително 66 вида, от които само две са отглеждат и търгуват: Coffea Arabica и Coffea Canephora, известно като робуста.


Арабика

Арабика

Coffea Arabica представлява две трети от производството на кафе в света днес. Растението е доста деликатна и изисква по-голяма грижа от сорта робуста; зърната са удължена овална форма.


Робуста

Coffea Canephora (робуста) е широко разпространена в Африка, Азия, Индонезия и Бразилия и сметки за приблизително една трета от световното производство.

Coffea Canephora (робуста)
От събирането до преработката

Пасиране, пържене и смилане

Превъзходството на кафе Лаваца днес е крайният резултат от идеите на Луиджи Лаваца, първият човек, да създаде нашия смеси, комбинирани със сто и двадесет години на печене опит.

Създаването на перфектната смеси е една от задачите на професионални кафе дегустатори, които, благодарение на своя опит, имат усет за вкус и мирис. Те използват тези сетива да изберете и комбинират различни видове кафе, докато те дават точния вкус, те търсят.

Благодарение на постоянното технологичните изследвания последните десетилетия са видели промяна от традиционните печене система по-новаторски процес, в който печене се извършва с помощта на горещ въздух конвекция, в която потоци на горещ въздух са преминали над Боб.

Степента на смилане (фин, среден или груби) променя на кафето устойчивост на потока на водата, която влияе и на извличане на скоростта и следователно окончателното сензорните характеристики на напитки в купата.


Научете повече за опаковането на продуктите на Lavazza

Пакетиране

Кафето е деликатен продукт, чувствителен към светлина, влага и кислород.

Министерството на R&D работи постоянно за разработване на нови решения, които съчетават продукт гаранции, иновациите и опазването на околната среда.

Кафе подготовка

В Италия кафе се приготвя с традиционните moka пот или еспресо машина. В останалата част на света от друга страна, кафе се приготвя чрез метода на инфузия, както е случаят с турско кафе, или чрез метода на филтър, както е случаят с американски стил кафе.

Най-чист кафе

Най-чист кафе

Еспресо е вида на кафе, най-често консумирани в Италия.

Нейната основна характеристика е, че тя е получен чрез инфузия под налягане. Резултатът е силно концентрирани напитки, с интензивен аромат и заоблени вкус, въпреки че това не е основната цел на новата технология за извличане, но да варя кафе бързо. В действителност думата "еспресо" произлиза от скоростта, при която е сварено кафе (първоначално го взеха около 45 секунди), когато тя е направена по поръчка, точно за клиента, който е поискал това.