• Принтирайте
  • Направете отметка

Повече информация

Една от инициативите, на Lavazza на 2012 Salone del Gusto е уъркшоп "Елате с мен в Италия, Vieni in Italia con me" със световноизвестния готвач Massimo Bottura, който дава искрата на ентусиазма.

 

Готвачът с три звезди на Мишлен споделя същите ценности като Lavazza и Обучителния център и също е постигал изключителни резултати. Те имат еднакви етични и естетични принципи по отношение на храната и ентусиазъм за нови идеи за вкус, в които кафето е център на нов свят.

 

“Общото между нас е съзнанието, че храната може да промени света” - казва Giuseppe Lavazza в въвеждащата си реч. “Храната може да промени начина, по който хората общуват. Създаването на кафе отвъд новите граници на този иновативен проект беше резултат, вълнуващ за всички, но това също ни показа, че е нужно да запазим фокуса си върху експериментирането”.

 

"Един пример е “Елате с мен в Италия, Vieni in Italia con me”. Bottura, творчески и литературен ентусиаст, ни напомня, че името е вдъхновено от книгата на Frank Schoonmaker от 1930 г. за мъж, който пътува из Италия в търсене на нейните културни, природни и гастрономични съкровища.

Така идва идеята за рецепта, която да опровергае концепцията за кафето като класическа напитка, завършваща вечерята, и да преобърне очакванията на хората: това е пикантна интерпретация на традиционната сицилианска гранита, поднесена в чаша от Lavazza Puraforma и приготвена от Lavazza ¡Tierra! кафе, захаросан бергамот, каперси, риган, бадеми гранита, морска сол, лимонова кора и мляно кафе.

 

Втората рецепта е иновация на “Think Green”. Базирана на обонятелното и визуално вдъхновение на готвача, както "Dirty Eel" е вдъхновена от змиорките в “пълните с утайка” канали на Модена. Не на последно място, идва неочакваната идея, вдъхновена от книгата на Gertrude Stein за Picasso, която изненадва публиката.

 

След това Bottura говори за иновация и революционни методи, които преобръщат очакванията и удивляват публиката със смелото впускане в неизследвани територии, докато се запазва близката връзка с Италия и нейните традиционни вкусове и традиции. Това е празник на всичко италианско, гарантирано от марката Lavazza, която направи италианското еспресо известно из целия свят и таланта на Massimo Bottura за интерпретиране на най-автентичните вкусове на италианското кулинарно наследство по оригинален начин.