• Принтирайте
  • Направете отметка

Повече информация

Традицията първо да проучиш, а после да надминеш.
Експериментирането: обучителна основа за страстта.
Интуицията, която идва от перфектното познаване на собствения продукт.
Цялостното качество е основна предпоставка.

Това са някои от ценностите, които Lavazza споделя със съвременните най-добри италиански и чуждестранни готвачи: постоянната отговорност на компанията за отличие и нейният нюх към проучване откриха перфектно съответствие в света на изисканата кухня. Всичко започва през 1996 г. със сътрудничеството между Lavazza и Slow Food, което продължава с партньорство с Университетът по гастрономични науки в Полензо. Обучителният център на Lavazza става университетската основа за магистърска степен в кафето.

Точно Обучителният център със своя отдел, специализиран в продуктово експериментиране, през 1998 г. дава допълнителен импулс на връзката на Lavazza със света на изисканата кухня. Интуитивните идеите на екипа на Lavazza бяха трансформирани в нови начини, по които да се насладим на кафето.

Влечението към смелия, иновативен дух както на международни, така и на известни в Италия готвачи, е ясно и бързо се формираха поредици от партньорства.

Те започнаха с Ferran Adrià през 2002 г., а първият успех беше създаването на нови техники и специализирани инструменти (от желирането до изстудяването на кафе). Други сътрудничества включват известните италиански готвачи Carlo Cracco и Davide Oldani.

Lavazza също си партнира с няколко важни кулинарни събития: Lo Mejor de la Gastronomia в Испания, Identità Golose в Италия и Festival Off (Фестивала на храната Omnivore) във Франция.