• Принтирайте
  • Направете отметка

CARLO CRACCO

Готвачите, които избраха Lavazza за своите ресторанти

Роден във Виченца през 1965 г., Carlo Cracco учи в училището за хотелиерство и ресторантьорство в Recoaro Terme.
През 1986 г. той започна професионалната си кариера, като работи в Gualtiero Marchesi в Милано, първия италиански ресторант, отличен с три звезди Мишлен.
През следващите три години той живее във Франция, където работи с Ален Дюкас (Hotel Paris) и Лукас Картон (Париж, Senderens).
Cracco се завръща в Италия и е назначен за главен готвач в Enoteca Pinchiorri във Флоренция. Под негово ръководство ресторантът получава три звезди на Мишлен. Gualtiero Marchesi го вика обратно за отварянето на неговия ресторант в L'Albereta Erbusco (Бреша), където Cracco работи като готвач през следващите три години.
През 2011 г. той става едно от лицата на MasterChef Italia, добре известното телевизионно риалити шоу за начинаещи готвачи, заедно с Joe Bastianich и Bruno Barbieri.
В сътрудничество с Lavazza, Carlo Cracco изобрети Coffee Lens.

Открийте ресторанта на Carlo Cracco на:

Ristorante Cracco
Via Victor Hugo, 4
20123 Milano (MI)
Тел: +39 02 876774
Мобилен тел.: 335 1635738
Факс: 02 861040
имейл: info@ristorantecracco.it

Открийте всички страхотни ресторанти, които са избрали Lavazza.