• Принтирайте
  • Направете отметка

Отново заедно в подкрепа на #EarthDefenders

Дали е на 27 и произвежда люти серано чушки в Мексико. Anderson Ricardo е на 33 и има бизнес с кафе в Бразилия. Дали и Рикардо са двама млади южноамерикански представители на новото поколение #EarthDefenders, в основата на фотографиите в календара за 2016 на Lavazza "От баща на син", направени в сътрудничество със Slow Food.В действителност, Lavazza и Slow Food работят заедно от 1996 г., за да създадат хранителна култура, фокусирана върху качеството и вниманието към отговорното производство. Това пътуване се превръща в множество проекти, които подпомагат малки общности от производители по целия свят.


Slow Food

За втора поредна година, Lavazza създава своя календар в партньорство със Slow Food и го посвещава на съвременните герои на земята. Те ще участват и в събитието Terra Madre Giovani - Ние храним планетата - между 3 и 6 октомври. То ще доведе повече от 2000 млади фермери от 120 страни от цял свят в Милано, за да обсъдят бъдещето на храната и планетата.

Като официален партньор на събитието, Lavazza ще води семинар на тема "Иновации, климат и отговорно развитие: бъдещето на кафето в ръцете на младите производители" (понеделник, 5 октомври, Privata Cuccagna 2 - 14:30-18:00) с Марио Черути, директор Корпоративни отношения на Lavazza Green Coffee & Corporate. Ще присъстват и Карло Петрини, основател на Slow Food, и Francesco Torrigiani, мениджър на Oxfam Италия за Централна Америка и Карибския район.

Темите за обсъждане включват: последиците от изменението на климата върху производството на кафе, новите техники и подходи на младите производители на кафе и значението на отговорния подход за местните общности.

Календарът на Lavazza ще се продава в ограничен тираж, за да подкрепи събитието, организирано от Slow Food Youth Network, и проектитe, които те ще представят. Той ще се продава на щанда на Slow Food на Експо Милано, Eataly Smeraldo и Cascina Cuccagna или онлайн на slowfood.it (от вторник 29 септември).