• Принтирайте
  • Направете отметка
Еспресо училище Обучителни курсове

Еспресо училището е част от Центъра за обучение на Lavazza, посветено на хората, които искат да научат повече за кафето и да придобият уменията, които са неоходими,за да станат професионални баристи.

Посещението на Еспресо училището означава да си част от най-голямато в света кафе училище, чиято цел е да разпространява културата на еспресото чрез обучение и образоване на хората относно вкуса.

Истинското италианско еспресо
separator-half-oro
Истинско италианско еспресо
продължителност: 1 ден
separator-half-oro

Ние сме във времена, когато работата в кафене изисква все повече интелектуален принос. Екзистенциалният и професионален път изисква научни и технологични знания, способността да се научат нови начини за предаване на значения, както и все по-сложни преобразувания. Просто научаването не е достатъчно. Днес също така се нуждаем "да се учим как да учим", “да се учим да бъдем” и "да се учим да живеем заедно". При този пазарен сценарий, в който конкурентното предимство зависи от приноса на хората и постоянно актуализиране на уменията, предлагането на семинари по тези теми е проектирано, за да увеличат специфичните знания на хората за кафето и особено за типичното италианското кафе: еспресото.

separator-half-oro
Приготвяне на еспресо
продължителност: 1 ден
separator-half-oro

Високо технически, практически курс, който обяснява най-добрият начин за извличане на кафе еспресо, с акцент върху правилното използване и поддържане на съответните съоръжения. Курсът ще се фокусира върху това как да се направи отличнo капучино и други напитки, основани на кафе. Всичко това е само кратко въведение в много теми, които ще бъдат обяснени по време на деня, за да помогнат на обучаващите се да придобият знания и специализация за кафето.

separator-half-oro
Еспресото е възнаграждаващо
продължителност: 1 ден
separator-half-oro

Ползотворен ден, който е посветен на всички желаещи да научат повече за историята, традициите и иновациите за продуктите на Lavazza, докато откриват забележителностите и културата на Торино. Както е известно, Lavazza е основана в Торино и градът е дом на не по-малко от четири поколения от семейството, което управлява компанията с течение на времето. За обучителите на Обучителния център в Торино ще е удоволствие да придружават участниците на културно и образователно турне, за да открият някои от основните исторически кафенета в Торино и по-специално кафенето на San Tommaso, където ще се сервира обяд. Обиколката ще включва и посещение на най-големите исторически забележителности на първата столица на Италия - от Mole Antonelliana, символичният паметник на Торино, до Кралския дворец, официалната резиденция Savoy и Palazzo Carignano, където е свикан първият италиански парламент.

separator-half-oro
Опитване на еспресо
продължителност: 1 ден
separator-half-oro

Семинар за всеки, който иска да изследва сложната област на сетивния анализ и да научи психологичните, анатомичните и физиологични аспекти, които трябва да знаем, за да използваме пълноценно това, което природата ни е дала: нашите сетивни органи, независимо дали ги използваме, за да възприемаме това, което е около нас или за извършване на сетивен анализ на кафето.

Управителят на еспресо бар
separator-half-oro
Управител на еспресо бар
продължителност: 1 ден
separator-half-oro

Теоретичен и практически курс, насочен към определяне на работата на бармана. Урокът изследва въпроси, свързани с темите на "знанието как да бъде" като средство за самоусъвършенстване ", "знанието как да се направи", с цел подобряване на практически умения в използването на оборудване, пространството и продуктите на бара, "знание как да се управлява", тема, която се занимава с иновативни методи за контрол на разходите и начини за увеличаване на бизнеса и насърчаване на лоялността на клиентите, използвайки емоционален призив и по-релационен подход.

separator-half-oro
Еспресо на Вашите услуги
1/2 ден
separator-half-oro

"Еспресо на Вашите услуги" е обучителен курс, провеждан от консултант обучител на Lavazza с признат опит в света на кафето, който предоставя на клиентите си обучение и подкрепа в това как да изпълняват задачите си, както и предоставя информация и съвети. Експертът на Lavazza първо ще определи "съществуващите умения на клиентите", a след това ще добави други фактори, за да развиве техните знания и професионални умения за подобряване на бизнеса.

separator-half-oro
Еспресо: маркетинг и управление на кафенето
продължителност: 2 дни
separator-half-oro

Интензивен курс, фокусиран върху всички оперативни и управленски аспекти, свързани с откриването на кафене, със специално внимание към успеха на един бизнес. Курс за изучаване метода на работа, който ще подчертае и оптимизира определени критични области: ежедневни отпадъци от продукти, анализ на разходите и контрол. Курсът има за цел да развива иновативни методи, за да помогне за увеличаване на оборота в кафенето и да се изгради лоялност на клиентите чрез по-емоционален и релационен подход. Активен маркетинг и визуален мърчандайзинг са новите елементи, които ще позволят на баристите да усвоят предприемачески подход и визия в собствения си бизнес Курсът ще се фокусира и върху логичното представяне на продукта и подреждането на пространства и материали, които най-добре привличат вниманието на клиентите и мотивират покупки.