• Принтирайте
  • Направете отметка
Еспресо училище Обучителни курсове

Еспресо училището е част от Центъра за обучение на Lavazza, посветено на хората, които искат да научат повече за кафето и да придобият уменията, които са неоходими,за да станат професионални баристи.

Посещението на Еспресо училището означава да си част от най-голямото кафе училище в света, чиято цел е да разпространи културата на еспресото чрез обучение на хората за перфектния вкус.

Истинското италианско еспресо
separator-half-oro
Истинско италианско еспресо
продължителност: 1 ден
separator-half-oro

Живеем във времена, когато работата в кафене изисква все по-голям интелектуален принос. Екзистенциалният и професионален път изисква научни и технологични знания, способността да се научат нови начини за предаване на значения, както и все по-сложни преобразувания. Просто да знаеш как се прави кафе не е достатъчно. Днес трябва "да се учим как да учим", “да се учим да бъдем” и "да се учим как да живеем заедно". При този пазарен сценарий, в който конкурентното предимство зависи от приноса на хората и постоянното актуализиране на уменията, предлагането на семинари по тези теми е създадено, за да се увеличат специфичните знания на хората за кафето и особено за традиционното италианското кафе: еспресото.

separator-half-oro
Приготвяне на еспресо
продължителност: 1 ден
separator-half-oro

Високо технически, практически курс, който обяснява най-добрия начин за извличане на кафе еспресо, с акцент върху правилното използване и поддържане на съответните съоръжения. Курсът ще се фокусира върху това как се прави отличнo капучино и други напитки от кафе. Това е само кратко въведение в много теми, които ще бъдат обяснени през деня, за да помогнат на обучаващите се да придобият експертни знания за кафето.

separator-half-oro
Еспресото е възнаграждаващо
продължителност: 1 ден
separator-half-oro

Ползотворен ден, който е посветен на всички желаещи да научат повече за историята, традициите и иновациите на продуктите на Lavazza, докато откриват забележителностите и културата на Торино. Както е известно, Lavazza е основана в Торино и градът е дом на не по-малко от четири поколения от семейството, което управлява компанията. За обучителите от Обучителния център в Торино ще е удоволствие да придружават участниците на културен и образователен тур из някои от основните исторически кафенета в Торино и по-специално кафенето на San Tommaso, където ще се сервира обяд. Обиколката включва и посещение на най-големите исторически забележителности на първата столица на Италия - от Mole Antonelliana - символичният паметник на Торино, до Кралския дворец, официалната резиденция Savoy, и Palazzo Carignano, където е свикан първия италиански парламент.

separator-half-oro
Дегустация на еспресо
продължителност: 1 ден
separator-half-oro

Семинар за всеки, който иска да изследва сложната област на сетивния анализ. В него ще разгледаме психологическите, анатомичните и физиологичните аспекти, които трябва да познаваме, за да използваме пълноценно това, което природата ни е дала - нашите сетивни органи. Независимо дали ги използваме, за да възприемаме света около нас, или за извършване на сетивен анализ на кафето.

Мениджърът на еспресо бар
separator-half-oro
Мениджър на еспресо бар
продължителност: 1 ден
separator-half-oro

Теоретичен и практически курс, насочен към определяне на работата на баристата. Урокът разглежда въпроси по темите на "знанието как да бъде" като средство за самоусъвършенстване, "знанието как се прави", с цел подобряване на практическите умения в използването на оборудването, пространството и продуктите на бара, "знание как се управлява", тема, която се занимава с иновативни методи за контрол на разходите и начини за увеличаване на бизнеса и насърчаване на лоялността на клиентите, чрез емоционален призив и по-личен подход.

separator-half-oro
Еспресо на Вашите услуги
полуден
separator-half-oro

"Еспресо на Вашите услуги" е обучителен курс, провеждан от консултант на Lavazza, с признат опит в света на кафето. Той предоставя на учениците си обучение в това как да изпълняват задачите си, като им дава съвети и информация. Експертът на Lavazza първо определя "изградените умения", a след това добавя други фактори, за да развие техните знания и професионални умения за развитие на бизнеса.

separator-half-oro
Еспресо: маркетинг и управление на кафенето
продължителност: 2 дни
separator-half-oro

Интензивен курс, фокусиран върху всички оперативни и управленски аспекти, свързани с отварянето на кафене, със специално внимание към успеха на един бизнес. Курс за изучаване метода на работа, който ще подчертае и оптимизира определени критични области: ежедневна загуба на продукти и контрол и анализ на разходите. Курсът има за цел да развива иновативни методи за увеличаване на оборота и да изгради лоялност у клиентите чрез по-личен и емоционален подход. Активен маркетинг и визуален мърчандайзинг са новите елементи, които ще позволят на баристите да усвоят предприемачески подход и визия за собствения си бизнес. Курсът ще се фокусира и върху представянето на продукта и подреждането на пространства и материали, които най-силно грабват вниманието на клиентите и мотивират към покупки.