• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
3lavazza.bg на 41
Eggs, mushrooms and coffee

Яйца, гъби и кафе

Кулинарна алхимия

Разпечатай рецептата
ТРУДНОСТ
Висока
Яйца, гъби и… кафе. Неочаквана, но приятна комбинация – доказателство, че кафето може да придаде изненадващо богат вкус на едно солено ястие. А ако избирате екологично отглеждани продукти, можете да се насладите на храната още повече, знаейки, че помагате за опазването на планетата.

Приготвяне

Накълцайте лука и нарежете гъбите на парченца. Изсипете накълцания лук в тиган с масло и леко задушете. Добавете нарязаните гъби. Гответе около 6-7 минути. След като гъбите и лукът станат готови, прибавете еспресо в тигана. В друг тиган задушете спанака в масло, добавете сол и пипер на вкус. Пригответе полусварени яйца. За целта варете около 4 минути в малък съд, после обелете под лека струя вода, за да не се разчупи белтъкът. (Можете да прибавите морска сол и оцет (винен или ябълков) към врящата вода, за да улесните беленето.)

За соса

Разтопете масло, добавете гъбите и задушете за около 5 минути. Прибавете мляко, сол и пипер и оставете да къкри на слаб огън около 6-7 минути. Ако е необходимо, добавете малко вода. Когато гъбите поемат млякото, разбийте всичко, докато получите гладък и кремообразен сос.

Сервиране

Сипете соса с печурките на дъното на чинията. Отгоре поставете спанак и направете малко кладенче за яйцето. Подредете гъбите около кладенчето и подправете с пипер и няколко капки зехтин. Внимателно добавете яйцето. Обядът е сервиран! 

ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
Продукти
За 4 порции


  • 4 броя еспресо (опитайте Passionale by lavazza A Modo Mio)
  • 300 г Медени гъби (добре сготвени)
  • 300 г печурки
  • 300 г гъби пачи крак
  • 2 глави лук
  • 1600 г листа от спанак
  • 4 яйца
  • 200 г масло
  • сол и пипер
  • ЗА СОСА
  • 400 г печурки
  • 80 г масло
  • 400 мл мляко
  • Сол и Пипер
Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия