• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
30lavazza.bg на 41
Еспресо тирамису

Еспресо тирамису

С Paste di Meliga

ОТПЕЧАТВАНЕ НА РЕЦЕПТАТА
Трудно
Ниски
Пухкавият крем с маскарпоне без яйца се съчетава чудесно с грубата текстура на царевичното брашно, използвано за приготвяне на традиционните в Пиемонт бисквити Paste di Meliga. Горещото кафе се комбинира перфектно с охладените съставки на рецептата, като подчертава аромата на сиропираните бисквити.

ПОДГОТОВКА
Поставете маскарпонето в купа.
Добавете пудра захар, млякото, сметаната и ванилията.
Разбийте с миксер до получаване на мека кремообразна смес.
Поставете в шприц и дръжте в хладилника.

СЕРВИРАНЕ 
Поставете  бисквита Paste di meliga на дъното на чаша за капучино.
Добавете щедра порция от маскарпоне крема.
Изсипете горещото кафе около крема.
Поръсете с леко горчиво какао на прах.

Препоръчваме да приготвяте тази рецепта с кафе еспресо.

ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
СЪСТАВКИ
За 6 порции


  • еспресо или мока кафе
  • Бисквити Paste di meliga
  • маскарпоне
  • какао на прах
  • За крем маскарпоне:
  • 250 г маскарпоне
  • 60 г пудра захар
  • 90 г сметана
  • 40 г пълномаслено мляко
  • ¼ ванилова шушулка
Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия