• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
29lavazza.bg на 41
Kафе Semifreddo

Kафе Semifreddo

ОТЛИЧНА АЛТЕРНАТИВА НА ВАНИЛОВ СЛАДОЛЕД

ОТПЕЧАТВАНЕ НА РЕЦЕПТАТА
ТРУДНОСТ
Ниска
Кафе Semifreddo е свеж и деликатен десерт, лесен за приготвяне и перфектен завършек на изисканата вечеря

ПОДГОТОВКА
Разбийте жълтъците с 60 г захар.
Разбийте белтъците с 60 г захар, докато се втвърдят.
Накиснете желатина в студена вода, за да набъбне.
Разбийте сметаната.
Смесете сметаната с разбитите жълтъци.
Разтворете желатина в кафето и добавете към сместа.
Добавете разбитите белтъци, бъркайки от дъното нагоре.
Сместа се излива в правоъгълна форма.
Покрийте с парче пандишпан.
Напръскайте с подсладеното кафе пандишпана.
Оставете във фризера в продължение на 6 часа.

СЕРВИРАНЕ 
Отрежете парче semifreddo около 2,5 см височина.
Нарежете го отново наполовина под ъгъл 45°.
Поставете го в чиния и полейте с карамелен сос.

ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
СЪСТАВКИ
За 1 порция


  • 100 мл кафе
  • 4 яйца
  • 120 г захар
  • 250 г сметана
  • 100 мл кафе
  • 50 г пандишпан
  • 5 г желатин
  • гъст сос карамел
Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия