• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
40lavazza.bg на 41
Торта от ечемик

Торта от ечемик

Изкушаващо сливане на кокос и ечемик

Разпечатай рецептата
ТРУДНОСТ
Средна
Ечемик и кокос – две съставки, които не бихте очаквали да откриете заедно в една рецепта. И все пак, защо не помислите за нещо италианско и не опитате този вкусен кекс за закуска?

Приготвяне

Тази рецепта използва масло, което трябва да е много меко, затова го извадете от хладилника 2 часа по-рано. Когато сте готови да започнете, пригответе ечемика и пресейте брашното заедно с маята и бадемовото брашно. Така ще получите по-леко и пухкаво тесто. Използвайки миксер, разбийте маслото и захарта, докато получите пенлива смес. Добавете яйцата, жълтъците, кокоса, млякото, ечемика и брашното – по малко и бавно, за да няма бучки. Бъркайте от дъното нагоре, за да постигнете гладка и лека смес. Намажете с мазнина форма за торта и я напълнете с получената смес. Печете 45 минути във фурна на 185℃.

ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
Продукти
За 10 порции


  • 150 г омекнало масло
  • 185 г захар
  • 150 г яйце
  • 50 г жълтъци
  • 225 г настърган кокос
  • 75 г ечемик
  • 50 мл мляко
  • 200 г обикновено брашно
  • 50 г бадемово брашно
  • 22 г мая
Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия