• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
32lavazza.bg на 41
Кафе панна кота

Кафе панна кота

Силна комбинация от портокали, кафе и сметана

ОТПЕЧАТВАНЕ НА РЕЦЕПТАТА
Трудност
Ниска
Традиционната комбинация в нова форма, която ще изненада небцето ви, благодарение на различните температури на съставките. Контрастираща хармония.

ПОДГОТОВКА
Сложете млякото, сметаната и захарта в тенджера и оставете да заврят.
Накиснете желатина в студена вода, за да омекне.
Поставете 20 г мармалад от горчив портокал на дъното на всяка чаша (чаши: 220/250 мл).
След като сместа заври, махнете от огъня, изцедете желатина и го добавете в нея.
Добавете ликьора Grand Marnier.
Изсипете сместа се в кана и оставете да изстине, но не много дълго, за да не се втвърди.
Налейте 150 мл смес във всяка чаша.
Поставете чашите в хладилника да се стегнат.
Преди сервиране се налива по чаша еспресо върху всеки десерт.

ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
СЪСТАВКИ
За 6 порции


  • 375 г пълномаслено мляко
  • 375 г Сметана
  • 150 г захар
  • 25 мл ликьор Grand Marnier
  • 15 г желатин
  • 120 г бергамот мармалад
  • 30 мл еспресо или мока кафе за всяка порция
Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия