• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
28lavazza.bg на 41
Panettone с кафе забаглионе

Panettone с кафе забаглионе

Перфектно по време на коледния период

ОТПЕЧАТВАНЕ НА РЕЦЕПТАТА
Трудност
Средна
Класическата рецепта за крем забайон е обогатена с кафе и тръстикова захар. Добавянето на препечен сладък хляб Panettone прави рецептата наистина специална.

ПОДГОТОВКА
Разделете жълтъците и ги сложете в тенджера със захарта.
Добавете кафето и ликьора.
Смесете и започнете да разбивате крема забайон на водна баня.
Продължете да разбивате, докато сместа стане мека и пухкава и удвои обема си.

ПРЕДСТАВЯНЕ
Нарежете хляба Panettone на тънки филийки и препечете леко от двете страни.
Поставете топка сладолед в чиния или купа.
Сипете от крема забайоне в друга купичка.
Украсете със свежи листенца от зелени билки и горски плодове, поръсете с пудра захар и сервирайте.

ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
СЪСТАВКИ
За 6 порции


  • 200 мл еспресо или мока кафе
  • 30 мл ликьор Caffè Borghetti
  • 6 жълтъка
  • 120 г кафява тръстикова захар
  • 6 филийки панетоне (италиански коледен хляб)
  • 250 г сладолед
  • пудра захар
Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия