• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
1lavazza.bg на 41
Бял хляб от камут с вкус на кафе

Бял хляб от камут с вкус на кафе

Брънчът, който чакахте дълго

Разпечатай рецептата

Брънчът е перфектната неделна наслада за Вас и Вашите приятели. Впечатлете ги с перфектен хляб от камут с кафе вкус, сервиран със захаросан бекон.

Приготвяне

Стъпка 1

Разтворете мая и захар в хладка вода. Смесете двата типа брашно. Омесете половината с вода и кафе и прибавете сол към тестото. Добавете остатъка от брашното и продължете да месите в продължение на 20 минути. Поставете тестото в купа, покрийте го с фолио и оставете на стайна температура, докато удвои размера си (около 3 часа).

Покрийте дъното на две тави за хляб с хартия за готвене и поръсете с царевично брашно, за да не залепне хлябът. Вземете тестото от купата, омесете го пак, разделете го на 2 парчета и ги поставете в тавите за хляб. Покрийте тавите с фолио и оставете на стайна температура за около 2 часа, за да набъбне тестото двойно. Когато е готово, поставете го във фурната заедно със съд, пълен с вода. Печете на 200°C около 20-25 минути.

Стъпка 2

Поръсете бекона с кафява захар и запечете в микровълнова или обикновена фурна за около 1-1,5 минути.

Сервиране

Нарежете хляба на филии и ги препечете. Поставете отгоре нарязани парченца бекон и отново поръсете със захар. 

 

*Kamut® е регистрирана търговска марка на трета страна без никаква връзка с Luigi Lavazza S.p.A.

ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
Продукти
За 2 хляба


  • 375 мл студено варено кафе (чисто, без добавяна вода)
  • 25 мл вода
  • 10 г кафе на прах
  • 250 г брашно
  • 250 г Kamut®* Khorasan пшеничено брашно
  • 6 г захар
  • 14 г сол
  • 15 г мая
  • 50 г бекон (за 1 порция)
Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия