• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
19 на 21
Бял шоколад и кафе мус

Бял шоколад и кафе мус

Перфектната комбинация на кафе и бял шоколад

ОТПЕЧАТВАНЕ НА РЕЦЕПТАТА
Трудност
Средна
Хрупкавите вафлени кори на бисквитата Lingua di Gatto - домакин на кремообразен кадифен мус. Вкусен контраст.

ПОДГОТОВКА
Нарежете шоколада на парчета.
Поставете в купа, разтопете на водна баня.
Смесете жълтъците със захарта.
Поставете сметаната в тиган и оставете да заври.
Накиснете желатина в студена вода, докато омекне.
Добавете неразбитите жълтъци към загрятата сметаната и загрейте до 90°C, докато кремът стане кадифен. Не позволявайте да завира.
След това добавете омекналия и изцеден желатин, ликьора Caffè Borghetti и кафето.
Разбъркайте добре и оставете да се охлади без да се сгъстява.
След това добавете сметаната, докато разбърквате добре.
Върнете в хладилника за най-малко 4 часа преди да сервирате.

СЕРВИРАНЕ 
Използвайте лъжичка, за да оформите малки топчета и ги поставете в конуса с бисквитките.
Сервирайте със сметана за кафе /белия шокололад и украсете с горски плодове.

Препоръчваме да приготвяте тази рецепта с кафе еспресо.

ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
СЪСТАВКИ
За 6 порции


  • 200 г бял шоколад
  • 5 г захар
  • 2 жълтъка
  • 125 г гъста сметана
  • 100 г бита сметана
  • 50 мл еспресо
  • 10 мл ликьор Caffè Borghetti
  • 5 г желатин
Close
Cono di lingua di gatto

Трудност:
ниска

Време за приготвяне:
20 минути

Съставки за 6 порции:
3.5oz пудра захар
2.8oz яйчен белтък
3.8oz брашно
2.8oz разтопено масло
1.8oz бадем
1.8oz ванилин на прах

Начин на приготвяне:
- Нарежете бадемите на ситно.
- Добавете брашно, захар, бадеми и ванилин на прах към купа и разбъркайте заедно.
- Добавете яйчен белтък и смесете с брашното с помощта на бъркалка.
- Добавете разтопеното масло и разбъркайте заедно с тел за разбиване на яйца, докато сместа не стане гладка и равна.
- Оставете в хладилника за 30 минути.

Загрейте фурната до 200°С (392°F).
Покрийте тава за печене с лист хартия за печене.
Разстелете една супена лъжица от сместа – с дебелина от 2 mm и 8 cm в диаметър – върху листа за печене.
Печете във фурната за около 1 минута и 30 секунди, докато повърхността не започва да покафявенява.

Увийте около дъното на бутилката, за да се образува конус.


Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия