• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
5 на 21
Еспресо гранита с рикота крем

Еспресо гранита с рикота крем

КРЕМООБРАЗЕН НОВ ВАРИАНТ НА СИЦИАЛНСКИ СПЕЦИАЛИТЕТ

ОТПЕЧАТВАНЕ НА РЕЦЕПТАТА
Трудно
Ниски
Много вкусен и летен, еспресо гранита с рикота крем съчетава чистотата на гранита с богатството на крема с рикота.

ПОДГОТОВКА

Подготовка на гранита
Сварете кафето.
Добавете захарта и една малка част от шушулката ванилия във водата и оставете да заври.    
Добавете кафето, изсипете в купа и поставете във фризера.
Разбъкрвайте с вилица на всеки 30 минути, докато замръзне.

Рикота крем и Бриош вафли
Разбийте сиренето рикота и пудрата захар с миксер до гладка кремообразна смес.
Поставете в хладилника.
Печете кръгчетата Бриош във фурната в продължение на 5 минути при 180° С (356 ° F).

СЕРВИРАНЕ
Сервирайте гранита в чаша.
Украсете с малко рикота и бриош вафла.

ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
СЪСТАВКИ
За 4 порции


  • 500 мл кафе
  • 100 г захар
  • 50 мл вода
  • ½ Ванилови шушулки
  • 125 г краве мляко сирене рикота
  • 25 г пудра захар
  • 4 филийки сладък бриош
Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия